NVIDIA’s Game Ready-drivers binnenkort exclusief voor GeForce Experience

Fabrikanten van grafische kaarten geven vaak speciale driverversies uit rond de release van grote games, zodat de spellen in kwestie beter draaien. Als jouw pc een kaart van NVIDIA bevat, heb je twee opties om die drivers te downloaden: het programma GeForce Experience zijn werk automatisch laten doen, of ze handmatig downloaden van de driverpagina. Maar binnenkort zal die laatste optie bijna volledig tot het verleden horen.

De handmatige installatie van NVIDIA-drivers blijft mogelijk, maar er verschijnt nog slechts een keer per kwartaal een nieuwe versie op de website van het bedrijf. Voor de beste game-ervaring zul je dus aan de GeForce Experience moeten. Ook zijn driverupdates lang niet altijd optioneel. Voor de bèta van Star Wars Battlefront was het voor NVIDIA-gebruikers bijvoorbeeld al verplicht om de drivers te updaten naar de Game Ready-versie. “The way it’s meant to be played” krijgt op deze manier dus een heel nieuwe bijbetekenis.

De GPU-gigant beweert overigens dat negentig procent van zijn gebruikers de drivers tóch al updatet via GeForce Experience. In de praktijk zou het volgens NVIDIA dus niet veel verschil maken. Maar dat neemt niet weg dat gamers de keuze onthouden wordt. Ook is het de vraag wat gamers moeten doen als ze willen (of zelfs moeten) downgraden, bijvoorbeeld omdat een nieuwe driver niet goed functioneert. Op dit moment lijkt het erop dat zij in dat geval moeten downgraden naar de versie van het vorige kwartaal.

Wat vinden jullie van deze move? En updaten jullie drivers handmatig, of gebruiken jullie inderdaad GeForce Experience? Laat het ons weten in de reacties.

  1.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Ik vind dit domme move. Waarom? Omdat keuze altijd goed is. Soms werkt geforce experience niet zo goed door bugs of de driver wil niet goed installeren via experience dan download ik het via de site.

  2.   
    Speedredz's avatar

    Vroeger op mn oude pc deed geforce expierience het gwn goed

  3.   
    3333/3333's avatar

    Altijd handmatig. Als je bijvoorbeeld geen Battlefront gaat spelen heeft het helemaal geen nut om de beta driver te downloaden.

  4.   
    Noice!'s avatar

    Automatische updates ben ik nooit zo’n fan van, zeker niet als ze me door de strot worden geduwd. Zelfs met consoles doe ik er niet meer aan omdat ik een jaar terug 2 maanden gezeik had met 2.0 op m’n PS4. Hoe vaak komt het niet voor dat driver updates aanvankelijk slechter presteren dan de eerdere versie en dat je dan gewoon verder kan door de oude driver terug te zetten, dadelijk is het dus wachten tot Nvidia het oplost….beetje jammer.

    Nou AMD, doe er je voordeel mee! Nu Nvidia sinds DX12 de markt voor videokaarten niet meer gegijzeld kan houden en AMD’s kracht aangesproken kan worden, moeten ze ook echt inzetten op vrijheid voor de gamer. Geen updates opdringen, slechts aanraden. Het is goed als Nvidia weer eens wat concurrentie krijgt.

  5.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Laat de mensen zelf gewoon kiezen zou ik zeggen

  6.   
    frituurkoning14's avatar

    gwoon ps4 kope dan heb je geen gezijk met drivers 😉

  7.   
    MikeGevers's avatar

    ”frituurkoning14″ schreef, "gwoon ps4 kope dan heb je geen gezijk met drivers 😉 "

    Maar wel met firmware 😉

  8.   
    Mandamo's avatar

    Je kan GeForce Experience nog altijd zo instellen dat het niet automatisch wordt gedownload. Niks aan de hand dus, als je wil is het nog steeds handmatig.

  9.   
    3333/3333's avatar

    Ikan’t nie gelove schatje schreef, " Geen updates opdringen, slechts aanraden. Het is goed als Nvidia weer eens wat concurrentie krijgt."

    Dat dit gebeurd is inderdaad ook het gevolg van een gebrek aan concurrentie. Nvidia heeft nu zo’n groot aandeel dat ze dit soort ongein uit kunnen halen, want dit gaat uiteindelijk om persoonlijke informatie en het beperken van de vrijheid van de gebruikers. Om in de toekomst recente Nvidia drivers te downloaden moet je dus geregistreerd zijn én GeForce Experience gebruiken. Dit is een hele slechte zet van Nvidia, wordt ze niet in dank afgenomen.

    Met sterkere concurrentie van AMD hadden ze dit echt niet gedaan. Maargoed, dit soort domme keuzes brengt ook weer nieuwe gebruikers naar AMD dus dat is het goede nieuws.

  10.   
    bjorntukkertje's avatar

    Ik heb ook slechte ervaringen met de laatste driver van AMD, hij laat mijn videokaart niet goed zijn werk doen, heb de vorige driver weer moeten installeren en toen deed alles het prima, dus ik ben geen fan van automatische updates van drivers