Microsoft komt met eigen Virtual Reality Kit voor Windows Phone-systemen

Google deed het al langer, maar nu haakt ook Microsoft in op de markt van betaalbare virtual reality. Met een goedkoop kartonnen bouwpakketje kun je met de Google Cardboard van je Android-telefoon of iPhone een simpele bril maken voor VR-applicaties, Microsoft slaat eenzelfde weg in met de erg simpel benoemde ‘VR Kit’. Het concept is grofweg hetzelfde als dat van de Cardboard, maar richt zich nu dus ook op Microsofts eigen Windows Phone-mobieltjes.

Een opvallende zet voor het mobiele besturingssysteem, aangezien Windows Phone per definitie significant minder apps aanbiedt dan iOS of Android, laat staan programma’s of games die gebruik maken van virtual reality.


Niet geheel verwonderlijk dus dat Microsoft op 17 oktober een hackathon in Moskou organiseert, waarin hackers en programmeurs worden uitgedaagd om zo veel mogelijk te experimenteren met het kartonnen stukje hardware. Mogelijk is dat gedurende deze bijeenkomst tal van unieke apps en games ontwikkeld worden, specifiek voor Microsofts VR Kit en dus een mooi moment om de Windows Phone Store te spekken.

Of de VR Kit daadwerkelijk ook in verkoop zal treden en tegen welke prijs, is nog niet bekend. Momenteel lijken alleen app-ontwikkelaars aan de slag te mogen met Microsofts nieuwe doosje. Ook over Microsofts Russische hackathon konden we weinig data helder krijgen, we hebben te weinig Metro 2033 gespeeld om de website te kunnen ontcijferen.

  1.   
    nielsiebro's avatar

    waarom ziet het er zo debiel uit 😆