“Dat je van Virtual Reality ziek wordt, is bullsh*t”

Games waarschuwen standaard voor algehele misselijkheid en onprettige onderbuikgevoelens. Te lang gamen kan zorgen voor ongemakken of zelfs aanvallen van epileptische aard. De flitsende beelden zorgen mogelijk voor een ongewenste reactie en nieuwe technieken vormen een nieuw ‘gevaar’ voor de volksgezondheid. VR-brillen zouden nog eerder kunnen leiden tot misselijkheid, maar dit is in de woorden van Chet Falisek van Valve complete onzin. “Bullshit” zelfs.

Falisek sprak op de EGX van afgelopen week het toegestroomde publiek toe en was daarbij lekker direct.

The idea that VR must get you sick is [bullshit]. We have people come in who don’t want to do demos. In a party of ten people there will be someone who says, ‘I’m gonna be sick, I’m gonna be sick, I can’t do this.’ That expectation is based on either what they’ve seen before or what they’ve heard.

Grotendeels is het idee dat VR-brillen zorgen voor misselijkheid een vooroordeel van mensen die oordelen op basis van geluiden van anderen. Valve – dat een eigen bril op de markt brengt in samenwerking met HTC – claimt zelf dat hun techniek vrij is van het risico. Als mensen toch ziek worden, is dat volgens Falisek eerder te wijten aan de software dan aan de hardware.
As consumers and people in the community, hold developers to it. They shouldn’t be making you sick. It’s no longer the hardware’s fault any more. It’s the developers making choices that are making you sick. Tell them that you don’t want that.

Ben jij wel eens ziek geworden van het spelen van een game? En denk je dat de VR-techniek toch bijdraagt aan het risico op vervelende effecten?

  1.   
    assassinkarsten's avatar

    was dit egt het Helen bericht?! hahaha…..is het r niet mee eens haha

  2.   
    Hitman047's avatar

    Goed verhaal.

    Lekker kort.

    EDIT: Ah, dat is beter. ๐Ÿ˜‰

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Hahaha duidelijk

  4.   
    VkraM16's avatar

    Bron?

  5.   
    Sa.'s avatar

    Mooi, kort en krachtig!

  6.   
    Basman01's avatar

    heh?

  7.   
    PaNNa's avatar

    Haha, ik moest lachen toen ik de inhoud las ๐Ÿ˜›

    Edit: ben toch zelf nooit ziek geworden tijdene gamen, dus denk ik dat het complete onzin is.

  8.   
    3333/3333's avatar

    Verkeerd vertaald, dat is niet wat Chet Faliszek gezegd heeft. En ja, nieuwsbericht had waarschijnlijk nog niet online gemoeten.

  9.   
    Felis_Rufus's avatar

    Was een foutje met de invoer ja. Sorry!

  10.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Ik heb net een bril voor mijn iphone gekocht, hopelijk is het de moeite waard

  11.   
    mitchel1988's avatar

    Nooit last van.. ๐Ÿ™‚

  12.   
    tijn80's avatar

    Van de Virtual Boy werd ik inderdaad behoorlijk misselijk na een half uur. Bij de Occulus rift had ik nergens problemen mee. De techniek os echt een heel stuk verbetert.

  13.   
    TinusGN's avatar

    Alleen als ik hoofdpijn heb moet ik echt geen actie game spelen