Among the Sleep krijgt tóch geen VR-ondersteuning

Among the Sleep is een first-person horrorgame waarin je speelt als, jawel, een baby. Het spel werd gefinancierd via Kickstarter en een van de behaalde stretch goals was het toevoegen van VR-ondersteuning. Helaas gaat dat niet door, omdat Virtual Reality blijkbaar niet goed werkt met de opzet van de game.

Zo is Among the Sleep ten eerste een story-driven game. Soms vereist dat dat de game de controle van de camera overneemt om je aandacht te richten op wat de ontwikkelaar wil dat je ziet. In een VR-game voelt dat aan alsof iemand je hoofd vastpakt en je dwingt ergens naar te kijken, aldus ontwikkelaar Krillbite in de officiële verklaring. Maar ook het feit dat je als baby speelt is problematisch bij het implementeren van Virtual Reality: doordat je in het spel regelmatig struikelt en over dingen heen klimt, zou je om de haverklap zeeziek worden, omdat je lichaam nu eenmaal niet meebeweegt.

De ontwikkelaar zegt dat de problemen wellicht wel kúnnen worden opgelost, maar dat dit de ervaring van het baby-zijn compleet om zeep zou helpen. De studio achter Among the Sleep overweegt nu een kleine VR-demo te maken die een betere ervaring oplevert.

Kortom: Virtual Reality is lang niet geschikt voor iedere game, hoewel het concept er op papier vaak erg tof uitziet. Laten we hopen dat er niet meer van dit soort teleurstellingen gaan komen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren