Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Video review: Pro Evolution Soccer 2016

Naast FIFA staat natuurlijk immer de PES-franchise die evenals een goede voetbalervaring probeert te vertolken naar een game-formule. De hamvraag is dan ook altijd: hoe staat het ten opzichte van die andere goede footie? In deze video review beantwoorden Daniël en Peter die vraag voor Pro Evolution Soccer 2016!

 1.   
  Sa.'s avatar

  Was zeker vet om live bij te mogen zijn! 🙂

 2.   
  Noice!'s avatar

  Realistischer? Ja. Minder toegankelijk? Nee. Dat is echt een opmerking van een FIFA speler die moeite heeft met de schiet en voorzet knop die anders zitten (kun je instellen!). PES is juist veel meer voetbal in de basis: de bal het werk laten doen door perfecte passing en als je aan de wandel gaat heb je geen truckknopjes nodig, de speler loopt vloeiend en benut z’n kwaliteit.

  Als je een game wil waar je lekker elke wedstrijd met C Ronaldo elke defensie afbreekt is dit niets, maar als je een game zoekt waar fysiek en snelheid zo belangrijk zijn als in het echte spelletje dan is PES beter. Vreemd genoeg vind ik PES zowel realistisch, als ietwat arcadey tegelijk; de spelers bewegen vloeiend en de passing is super, maar ik heb veel meer plezier dan bij FIFA die probeert een sim te zijn, maar jammerlijk faalt.

  De Nederlandse pers is overwegend FIFA minded en dat is best jammer. Er is een hele generatie die PES overslaat omdat ze niet weten wat ze missen. Als jij n casual bent is FIFA super met FUT, maar als je zelf ooit op het veld hebt gestaan of voetbal kijkt, dan is het zonde om PES geen kans te geven. Ik heb nu met EA Acces een paar dagen FIFA gespeeld, want ik wil het zo graag leuk vinden ivm FUT, maar het is dezelfde rukgame als vorig jaar.

 3.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  Was echt geweldig over der live bij te zijn 🙂