Nieuwe Need for Speed twee keer zo groot als Rivals; bevat geen splitscreen

Met het uitbrengen van een F.A.Q. heeft ontwikkelaar Ghost Games de nodige details over de nieuwe Need for Speed uit de doeken gedaan. Zo bevestigt de studio bijvoorbeeld dat de PlayStation 4- en Xbox One-versie van het racespel, in tegenstelling tot de uitgestelde pc-versie, een vastgestelde framerate van dertig frames-per-seconde zal kennen. Daarnaast laat men weten dat Need for Speed geen splitscreen-mogelijkheid zal bevatten.

Qua grootte zal Need for Speed behoorlijk uitpakken, want volgens Ghost Games bevat Ventura Bay, waar je tussen zonsondergang en -opkomst rond racet, circa twee maal zo veel wegdek als de wereld in voorganger Need for Speed: Rivals. Daarnaast laat de ontwikkelaar weten dat alle auto’s vanaf de start vrijgespeeld zijn. Hier geldt echter wel dat je genoeg cash moet hebben om een auto aan te schaffen, waardoor je bij de start van de game dus vermoedelijk over lang niet iedere auto zult kunnen beschikken.

Tevens laat men weten dat er momenteel nog geen plannen zijn om betaalde DLC voor de game te introduceren na de lancering en ook zal Need for Speed in ieder geval geen microtransacties bevatten. Wel is men van plan de game middels een aantal gratis updates met nieuwe content te blijven ondersteunen na de launch. Nog meer informatie over de nieuwe Need for Speed kun je terugvinden in de F.A.Q. van EA.

Need for Speed is vanaf 5 november beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One, terwijl de pc-versie in het voorjaar van 2016 moet verschijnen.

 1.   
  Mandamo's avatar

  Je zou toch denken dat ontwikkelaars inmiddels wel weten wat gamers willen. Geen splitscreen bij een race game? Niet meteen 60fps ondersteuning voor de pc? Man man man..

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Zo jammer dat er zo’n beetje geen racegames met splitscreen meer verschijnen. Er is volgens mij nog geen een racegame met splitscreen voor de PS4 verschenen… Leuk en aardig dat je online met vrienden kunt racen, maar op de bank met/tegen elkaar racen blijft superieur.

 3.   
  mastertje's avatar

  Vind het jammer dat het praktisch alleen tijdens nacht afspeeelt. Al is dat ook wel weer logisch gezien de hele underground vibe, maar overdag vind ik altijd zoveel chiller. Ik ga eerst maar paar recensies bekijken voor ik het besluit te halen danwel niet

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Dus hieruit kan ik maken denk dat er een open wereld in zit ?, dan skip ik hem denk ik sowieso al

 5.   
  soldierarjan's avatar

  ”Leon 2.0″ schreef, "Zo jammer dat er zo’n beetje geen racegames met splitscreen meer verschijnen. Er is volgens mij nog geen een racegame met splitscreen voor de PS4 verschenen… Leuk en aardig dat je online met vrienden kunt racen, maar op de bank met/tegen elkaar racen blijft superieur."

  Ik hoop dat het toch ooit nog wel in toekomst keer komt splitscreen.

 6.   
  3333/3333's avatar

  Kunnen de consoles niet aan, zo simpel is het.

 7.   
  ivo001's avatar

  Ik vind het gewoon echt KUT als ze bij racegames geen splitscreen doen.

  Zo was de reboot van SSX best nice, maar zonder splitscreen is voor mij de levensduur erg kort gebleken…

 8.   
  Riddle-me-this's avatar

  Waarom snappen ze niet dat splitscreen de meest gewilde feature is in de nfs reeks? Ze zouden echt moeten luisteren naar de fans!