Castle Crashers Remastered verschijnt deze week voor Xbox One

Het is alweer zeven jaar geleden dat ontwikkelaar The Behemoth een kneiter van een hit had met de game Castle Crashers. Aanvankelijk alleen voor de Xbox 360 en later volgden nog versies voor de PlayStation 3 en pc. Nu acht men de tijd rijp om een nieuwe generatie kennis te laten maken met de coöperatieve hack&slash-game, want deze week verschijnt Castle Crashers Remastered voor de Xbox One. Vanaf 9 september start men met het uitrollen van de game in Noord-Amerika, waarna andere gebieden gaan volgen.

Castle Crashers Remastered belooft geen simpele port te worden volgens de ontwikkelaar. De nieuwe versie krijgt een gameplay tweaks, betere online prestaties, verbeterde graphics, een verdubbeling van de framerate naar 60fps en een nieuwe multiplayer mini-game genaamd Back Off Barbarian.

De game krijgt een aanbevolen verkoopprijs van 14,99 dollar annex euro. Echter, voor bezitters van de Xbox 360-versie zal Castle Crashers Remastered geheel gratis te downloaden zijn tot 20 september aanstaande. Hiermee wil The Behemoth haar trouwe fanbase bedanken. Heb je wel de Xbox 360-versie, maar koop je Castle Crashers Remastered pas na 20 september? Dan krijg je als nog een dikke korting en hoef je slechts 5 dollar (euro) af te tikken.

De originele Castle Crashers wordt ook speelbaar via backwards compatibility op de Xbox One, al is het nog onduidelijk wanneer dit precies zal gebeuren. Deze versie betreft echter een directe kopie van de Xbox 360-game, dus zonder alle nieuwe features.

  1.   
    MC TiM's avatar

    Nice! Wel een strakke actie dat je de game gratis kan downloaden als je de originele versie hebt. Ga ik dan ook zeker doen als de game beschikbaar is!

  2.   
    NLkevvNL's avatar

    Komt goed uit, ik had voor het laast toen nog het spel op mijn 360 staan, dus dan is hij gratis en voor niks voor de xbox one 😳