Rock Band 4 duurder op Xbox One dan op PlayStation 4

In navolging op de eerder vandaag onthulde Rock Band 4 tracks heeft ontwikkelaar Harmonix ook de prijzen bekendgemaakt voor zowel de standalone-versies als de pakketten inclusief verschillende instrumenten. Hierbij valt direct op de de Xbox One-versie zo’n 20 dollar duurder is dan die voor de PlayStation 4. Eerstgenoemde heeft namelijk een prijskaartje gekregen van 80 dollar, terwijl PlayStation 4-bezitters slechts 60 dollar hoeven te betalen. Waarom dit prijsverschil?

De verklaring is simpel: bij de Xbox One-versie wordt een adapter, genaamd de Legacy Game Controller Adapter, geleverd. Deze zorgt ervoor dat instrumenten van de vroegere Xbox 360-games ook werken op de nieuwste console van Microsoft. Sony’s PlayStation 4 heeft geen moeite met het herkennen van deze apparaten en dus geen extra adapter nodig. Europese prijzen voor de standalone games zijn nog niet bekendgemaakt, maar het prijsverschil zal ongeveer gelijk zijn.

Ook is het natuurlijk mogelijk om direct bij aanschaf van de game nieuwe instrumenten te kopen. Zo zijn er pakketten met alleen een gitaar voor 159,98 euro en een pakket met gitaar, microfoon en drums voor 299,98 euro. In deze pakketten zit geen prijsverschil omdat in de Xbox One-versies hiervan geen adapter is meegeleverd.

Tot slot heeft Activision laten weten van Guitar Hero Live, dat twee weken later verschijnt, geen standalone-versie uit te brengen. Deze game ondersteunt ook geen oude instrumenten.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Deze zorgt ervoor dat instrumenten van de vroegere Xbox 360-games ook werken op de nieuwste console van Microsoft.

  Het is idd leuk en handig voor de mensen met alle vorige plastic (controller) instrumenten, maar toch.

  Die adapter zou eigenlijk gewoon los verkrijgbaar moeten zijn, want je betaalt toch weer een extra 20 euro te veel als je geen instrumenten hebt van de vorige Xbox generatie.

 2.   
  djTheHague's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "

  Deze zorgt ervoor dat instrumenten van de vroegere Xbox 360-games ook werken op de nieuwste console van Microsoft."

  Het is idd leuk en handig voor de mensen met alle vorige plastic (controller) instrumenten, maar toch.
  Die adapter zou eigenlijk gewoon los verkrijgbaar moeten zijn, want je betaalt toch weer een extra 20 euro te veel als je geen instrumenten hebt van de vorige Xbox generatie.

  Maar als je geen oude instrumenten hebt ben je dus genoodzaakt een pakket te kopen waar deze in zitten denk ik DutchGamer-W-. In dat geval heb je namelijk niets aan een losse game…

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Bij de xbox moet je voor iets betalen wat je er eigenlijk helemaal niet bij hoeft te hebben? Hmm waar hebben we dit eerder gezien? *kuch* KINECT *kuch* 🙄

 4.   
  mheiden21's avatar

  Je moet wat als je je oude instrumenten wilt kunnen gebruiken, de pakketen met one instrumenten zit geen prijsverschil in dus ach.
  Het is wel jammer dat de one de oude niet zonder extra adapter kan herkennen, had toch weer een extra snoer op de vloer gescheeld 😛