Gamescom 2015 trok recordaantal van 345.000 bezoekers

Talloze games, liters zweet en een verhoogde omzet voor de lokale biermerken: Gamescom doet een boel voor Keulen. Gisteravond sloot de grootste gamebeurs ter aarde de deuren voor dit jaar en nu zijn dan ook de cijfers binnen van de 2015 editie van Gamescom. In totaal hebben ruim 345.000 bezoekers de Keulse beurs aangedaan, waaronder zeker 33.200 ‘trade visitors’: journalisten, uitgevers en game-ontwikkelaars. Wederom een stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Gamescom is een relatief wereldse beurs gebleken. De bezoekers kwamen aanstromen vanuit 96 verschillende landen. De 806 aanwezige bedrijven (vorig jaar nog 703) kwamen uit 45 landen verspreid over de aardbol. Gamescom merkt hieraan op dat de beurs elk jaar weer meer en meer buitenlandse partijen aantrekt. Voorgaande jaar was het aandeel buitenlandse bedrijven 62 procent, dit jaar gestegen tot en met 65 procent.

Hoewel de beurs drukker bezocht was dan vorig jaar, leek dat niet het geval in de Koelnmesse zelf. Door een reorganisatie van sommige consumentenzalen en de bedrijfsomgeving op Gamescom, was de doorvloei van bezoekers beter. Weliswaar zijn er nog steeds gamers onwel geworden, maar een overbevolkingsdrama zoals twee jaar geleden bleef ten allen tijden uit.

Volgend jaar zal Gamescom gehouden worden op 17 tot 21 augustus, wederom in het Duitse Keulen. Ben jij van plan om volgend jaar te gaan?

Wil je meer weten over Gamescom en de games die daar dit jaar zoal getoond werden? Check ons uitgebreide Gamescom 2015 Overzicht met alle content die we op en rondom de beurs maken!

  1.   
    mitchel1988's avatar

    nice!

  2.   
    420blazeit's avatar

    Gelukkig stond ik er niet tussen

  3.   
    gamepower's avatar

    dit moet echt eens leuk zijn om dit mee te maken… mss toch eens kijken om er volgend jaar daar een vakantie te plannen 😉

  4.   
    killingdj0's avatar

    Is E3 niet de grootste gamebeurs van de wereld?