Lizard Squad-slachtoffer Smedley treedt terug als voorzitter van Daybreak

Laatst maakten we bekend dat de baas van Daybreak, John Smedley, het slachtoffer was van een platvloerse actie: Lizard Squad zou 5.000 Bitcoins overmaken aan degene die het graf van zijn vader wist te schenden. Vlak na het verschijnen van deze boodschap meldde Smedley dat hij nooit zou bezwijken voor dit soort streken. Toch heeft hij nu bekendgemaakt zijn voorzittersfunctie bij Daybreak neer te leggen.

Smedley wordt al jaren getreiterd door Lizard Squad en reageerde daar altijd fel op. Of de recente toename in pesterijen voor Smedley reden is geweest om zich terug te trekken, is niet bekend. Een woordvoerder van Daybreak vertelt:

I can confirm that John Smedley will be taking some time off from the company for the near-term and transitioning to a different role to be determined. Upon finalization of his plans, further communication will be provided.
Smedley neemt dus geen definitief ontslag bij Daybreak, maar legt slechts zijn leidende rol naast zich neer. COO Russell Shanks zal zijn positie overnemen. We krijgen bericht zodra Smedley een nieuwe rol binnen het bedrijf heeft gevonden.

De reden(en) achter de terugtrekking van Smedley zijn niet bekendgemaakt. Laten we hopen dat de altijd vriendelijke en publiek-georiënteerde Smedley snel zijn herintrede doet in de game-industrie.

 1.   
  _BeefCake99_'s avatar

  lizard squad mag van mij echt dood, zulke dingen doe je toch niet!

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Het is toch erg dat dit soort dingen je leven kapot kan maken.
  En waarom… waarom, dat wil ik weten.

  En belangrijker waarom het is toch zo moeilijk om deze mensen op te pakken, met alle afluister tech die Amerika / F.B.I heeft zou je denken dat het veel makkelijker zou moeten zijn om zulke types op te sporen.

  On godsnaam. Amerika weet zelfs, en houd bestanden bij wat je allemaal uitvreet op de Computer als je iets op zoekt in Google.

 3.   
  Ralph P Scene's avatar

  Zulke gasten moet je gewoon ophangen! Dit soort gasten verdienen gewoon geen leven maar een koude smerige gevangenis cel!

 4.   
  TinusGN's avatar

  Echt tering rare gasten die lizard squad

 5.   
  yannick_TXL's avatar

  Deze gasten mogen wat mij betreft op zijn dardevils hun eigen kop door een steilen punt hakken

 6.   
  Flippow's avatar

  Wat zijn die gasten raar man en ziek met hun bedreigingen.

 7.   
  PaNNa's avatar

  Allemaal ontspoorde mensen zonder enig besef van menselijke waarden…

 8.   
  DutchACfreak's avatar

  ik dacht dat lizard squad niet meer was sinds er 3 leden van hun zijn opgepakt door de FBI..

 9.   
  LizardSquadSupporter's avatar

  @DutchACfreak er was nooit een Lizard Squad lid opgepakt, allemaal BULLSHIT! Obnoxious en FamedGod waren nooit lid van LS en als je al die onzin hebt gelezen op nieuws websites, allemaal gelul. Leugens zijn het, alleen Vinnie Omari en Julius Kivimaki waren opgepakt, maar hebben nooit celstraf of iets gekregen. Nu zit een man die LS probeerde te stoppen zelf achter de tralies.
  En die oude kale John Smedley verdiende het, na alles wat hij op Twitter heeft geplaatst. Hij veroorzaakte dit, als hij die tweets niet online had gezet had LS zijn bedrijf Daybreak Games nooit gehackt en zijn dox geplaatst. Er is nog zoveel te vertellen, de waarheid, maar de meeste van jullie zullen het waarschijnlijk nooit snappen. Alles wat Lizard Squad ooit heeft gedaan heeft Anonymous en zelfs LulzSec ook gedaan. In 2011 had Anonymous PSN offline gegooit voor zowat een hele MAAND. De reden? Om te laten zien hoe makkelijk het is om in Sony’s servers te komen. In 2014 bracht LS PSN en XBL offline voor misschien 2 dagen? Ook voor de zelfde reden, om te laten zien hoe slecht Sony en Microsoft’s beveiliging is, om te laten zien hoe slecht zij over jullie veiligheid denken. En nog steeds is er zo veel te vertellen.

  Grappig hoe er zo onwijs veel pedofielen, moordenaars, huurmoordenaars er op het internet rond hangen, en hoe de FBI zich focused op 16 jarige hackertjes (LS) inplaats op de echte monsters.

  Word wakker.