PewDiePie verdiende in 2014 als een malle

Het leven bij GamersNET is helemaal niet verkeerd. De liefde straalt door de muren, er zijn warme vriendendagen en onze Tuktuk doet gezichten opstralen vanaf het moment dat deze de hoek om komt. Ook op het hoofdkantoor zijn wij van alle gemakken voorzien – al is het maar de duizend liter energiedrank – en toch zijn er altijd mensen die het nét iets beter voor elkaar hebben. Zo iemand is PewDiePie.

Felix “PewDiePie” Kjellerg is het beste voorbeeld van een YouTube-bekendheid waarvan je moet houden. Dat er veel liefde voor hem is, blijkt wel uit het feit dat hij volgens de Expressen, een Zweedse krant, maar liefst 63,7 miljoen Zweedse kronen verdiende in 2014. Dit komt neer op dik 6,7 miljoen euro en dat is een bedrag dat hij te danken heeft aan het feit dat hij al 37 miljoen YouTube-volgers heeft. Dat aantal volgers biedt veel bedrijven namelijk een uitstekend potentieel voor marketingdoeleinden.

Kjellberg zit ondertussen niet stil, want hij brengt games onder de aandacht, doet veel voor goede doelen en heeft al meer dan 2300 video’s online gebracht. Binnenkort komt er zelfs een boek van hem uit. Voorlopig zit er dus geen rem op de PewDiePie-aandacht en zijn inkomsten zullen dit jaar waarschijnlijk nog wel verder stijgen.

 1.   
  Ryan2000's avatar

  6,7 miljoen euro!!!!! HOLY SHIT!!

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  tja als je goed bekend ben op YouTube dan verdien je lekker.

 3.   
  TinusGN's avatar

  Ik vind het na 2 jaar nog steeds leuk om naar hem te kijken!

 4.   
  Danielle.k's avatar

  Ff 15 seconden net naar een filmpje gekeken maar zou helemaal knetter worden van zo`n figuur, je moet toch gek 😕 zijn om daar voor te betalen om naar zo`n persoon te kijken …… ow wacht 37 miljoen gekken nog wel :D.

 5.   
  StroopKonijn's avatar

  DanielleK, hij wordt betaald door bedrijven voor reclame en niet door zijn kijkers

 6.   
  3333/3333's avatar

  Wat je ook van hem vind, hij vermaakt een enorm publiek, dan vind ik zo’n salaris niet raar.

 7.   
  3bdelilah's avatar

  Vraag en aanbod, niks mis mee.

 8.   
  Danielle.k's avatar

  Marijn Joop//MJMGaming schreef, "DanielleK, hij wordt betaald door bedrijven voor reclame en niet door zijn kijkers"

  Dan nog kan ik niet begrijpen wat men er nou zo leuk aan vind om naar hem te kijken, dat hij knaken eraan verdient tja das natuurlijk super voor zo`n gast maar ik vind hem persoonlijk zwaar irritant en kan niet begrijpen dat mensen daar naar kijken maar goed ieder ze ding.

  Daarnaast wordt hij niet alleen betaald door bedrijven, men kan zover ik weet een abo nemen op zijn kanaal.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Heeft ie mooi voor elkaar. Vind zn filmpjes schijt irritant maar aan de andere kant, er zijn ook genoeg mensen die op minder legale manieren aan geld komen dus tenzij ik gedwongen word om zn filmpjes te bekijken hoor je mij niet klagen

 10.   
  Slayer61's avatar

  “YouTube-volgens” dat moet ‘volgers’ zijn natuurlijk. 🙄

 11.   
  Felis_Rufus's avatar

  ”Slayer61″ schreef, "”YouTube-volgens” dat moet ‘volgers’ zijn natuurlijk. 🙄 "

  Natuurlijk. Aangepast!

 12.   
  3333/3333's avatar

  Eigenlijk moet het abonnees zijn, volgers heb je op Twitter.