Allison Road lijkt spirituele opvolger op P.T.

Iedereen is inmiddels wel bekend met de tragische teloorgang van Silent Hills. De game werd door Konami gecanceld en de bijbehorende demo – het bejubelde P.T. – werd compleet verwijderd uit de PlayStation Store. Gelukkig lijkt een indie-ontwikkelaar met een zeer aantrekkelijk alternatief te komen.

Allison Road werd vorige maand geplaatst op Steam Greenlight en kreeg binnen twee dagen al “groen licht” van de community. De prototypedemo die de ontwikkelaar eerder deze week vrijgaf, doet zeer sterk denken aan Konami’s P.T.

Allison Road plaatst spelers in een mysterieus huis dat wordt geteisterd door bovennatuurlijke krachten. Aan het begin van de game word je wakker in dit huis en heb je geen flauw idee wat er is gebeurd. Terwijl je probeert om de mysteries op te lossen, word je echter gestalkt door een vreselijk monster. Alsof dat nog niet erg genoeg is, heb je ook nog eens slechts vijf nachten om de puzzel op te lossen. Hoor jij de klok 3:00 uur slaan op de vijfde dag, dan is het game over.

Allison Road wordt ontwikkeld op de Unreal Engine 4 en kan gespeeld worden met de Oculus Rift. Het spel verschijnt in het derde kwartaal van 2016 voor de pc, maar voor die tijd zal de ontwikkelaar nog een Kickstarter-campagne organiseren. Check de eerste gameplay-beelden hieronder en bepaal alvast of jij hier straks in wilt investeren.

  1.   
    DaxPg's avatar

    Ziet er goed uit. ik ben groot van enge games en dat Silent Hills gecancelled js doet nog steeds een beetje pijn. (I’m looking at you Konami). Als ik nou een goede game laptop of PC had zou ik deze wel gaan halen.