Gerucht: Guerrilla Games toont Horizon op de E3

Het gerucht dat Guerrilla Games werkt aan een RPG met de naam ‘Horizon’ klinkt al langer dan vandaag. Vorig jaar waren er al geluiden dat de ontwikkelstudio in Amsterdam bezig is met een game onder die naam en die geluiden werden zelfs vergezeld door een aantal concept-art beelden.

Duidelijkheid hebben wij tot op heden niet, maar Guerrilla Games plaatste een aantal dagen geleden een opvallende omslagfoto op de officiële Facebookpagina van de studio. Oplettende kijkers herkennen een horizon uit Killzone: Shadowfall op de onderstaande afbeelding en het is mogelijk dat die horizon een verborgen hint is naar de nieuwe IP. Waarom zou Guerrilla anders een Shadowfall screenshot plaatsen, zo kort voor de E3? Misschien toch een Shadowfall 2?

Verdere olie voor de geruchtenmachine werd aangeboord door de ontdekking dat ex-Guerrilla Games producer Poria Torkan afgelopen maart een aantal domeinnamen heeft geregistreerd: HorizonTheGame.com, HorizonTheGame.net en HorizonTheGame.net. Momenteel is er op die sites nog niets nieuws aan de horizon, maar het vermoeden bestaat dat er rond de E3 iets staat te gebeuren. Hermen Hulst liet via zijn Twitter in ieder geval weten dat hij in Los Angeles aanwezig zal zijn en ook opende de studio onlangs een @Guerrilla Twitter-account. Voorheen communiceerde men voornamelijk via @Killzone en de nieuwe naam zou kunnen betekenen dat er een nieuwe account nodig is om vragen over de nieuwe IP te beantwoorden zodra deze uit de kast is.


Tot hier het speculeren vanuit onze kant. Wat hoop jij te zien van Guerrilla Games?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren