E3 2015: Persconferenties, data, games, livestreams en prijsvragen!


Op 15 juni is het weer tijd voor de grootste gamebeurs ter wereld: de E3! Eén week lang zijn alle ogen gericht op Los Angeles, want tijdens de E3 vinden traditioneel de grootste aankondigen plaats. Nieuwe games, kersverse trailers en in sommige gevallen zelfs compleet nieuwe consoles: je vindt het allemaal op de E3! Alle grote partijen (waaronder Sony, Microsoft, Nintendo, EA en Ubisoft) zijn aanwezig en brengen hun grootste games met zich mee. Kortom: dit spektakel wil je niet missen!

Volg de E3 live op GamersNET!

Net als voorgaande jaren kun je de E3 volgen op GamersNET en in 2015 pakken we grootser uit dan ooit tevoren. We organiseren speciale livestreams, maken bonusafleveringen van GamersNET Radio en gaan nog meer video’s schieten in LA. Daarnaast blijven we jullie natuurlijk tijdens de E3 voorzien van een constante stroom aan nieuws, trailers en (video)previews. Het is dus wel duidelijk waar je de E3 dit jaar het beste kunt volgen!

De persconferenties: Sony, Microsoft, Nintendo en meer

De persconferenties starten op maandag 15 juni. Bethesda trapt af en Square Enix fungeert de volgende dag om 19:00 uur als hekkensluiter. Zoals je in onderstaand overzicht kunt zien moeten de Sony-fans ’s nachts even doorbijten, maar geloof ons: dit spektakel wil je live volgen! De E3-persconferenties zijn voor gamers net zoiets als het WK: daar móét je gewoon live bij zijn. De ervaring om samen met je mede-gamers de grootste onthullingen als eerste mee te maken, is simpelweg fantastisch. De tijden zijn als volgt:

Maandag 15 juni
04:00 – Bethesda
18:30 – Microsoft
22:00 – Electronic Arts

Dinsdag 16 juni
00:00 – Ubisoft
03:00 – Sony
18:00 – Nintendo
19:00 – Square Enix

Woensdag 17 juni
02:00 – PC Gamer

Alle persconferenties zijn live te volgen op GamersNET en er is de mogelijkheid om tussendoor gezellig te chatten met de rest van de bezoekers. Tijdens de persconferenties van Microsoft, EA, Ubisoft en Sony streamen we bovendien live vanuit GNHQ! Tijdens dit liveprogramma kun je de hele avond en nacht samen met ons de persconferenties volgen. Tussen de persconferenties door zijn er nabesprekingen en er wordt gebeld met Peter en Leon in Los Angeles. Zoals gebruikelijk staan jullie, de bezoekers, in deze livestreams centraal. Je kunt dus inbellen of gezellig meepraten via de chat!

Games? Games!!

De E3 draait natuurlijk volledig om de games en daar ligt dan ook onze focus op. We gaan alle grote titels checken en daar zowel geschreven previews als videopreviews van maken. Deze vind je tijdens, maar ook na de E3 dagelijks op GamersNET! Heb jij nog vragen over bepaalde games, stel ze dan vooral in de reacties hieronder, mail ze naar [email protected] of tweet ze via de hashtag #GNE3. Wij zullen ze stellen aan de ontwikkelaars en beantwoorden in onze dagelijkse videoblogs. Bovendien verloten we toffe goodies onder alle inzendingen!

Welke games aanwezig zijn op de E3, is elk jaar weer de grote vraag. We weten nu al dat onder andere Assassin’s Creed Syndicate, Call of Duty: Black Ops 3, Deus Ex: Mankind Divided, The Division, Halo 5: Guardians, Just Cause 3, Mad Max, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Mirror’s Edge 2, Quantum Break, Rise of the Tomb Raider, Star Wars: Battlefront, Uncharted 4: A Thief’s End en Zelda getoond zullen worden. Echter, elk jaar worden er op de beurs zelf ook nog veel nieuwe titels aangekondigd! Er gaan hardnekkige geruchten over onthullingen van Fallout 4 en Mass Effect 4, maar ook grotere verrassingen zijn denkbaar. Op de E3 is alles mogelijk!

Wat gaat GamersNET doen in LA?

Het moge duidelijk zijn dat het thuisfront het druk gaat krijgen met onder andere livestreams, GamersNET Radio, nieuwsberichten en trailers. Blijft er dan nog wel wat over voor de jongens in LA? Absoluut! Peter en Leon reizen dit jaar af naar het verre Los Angeles en daar zullen zij alle grote games checken, om daar vervolgens (video)previews van te maken. Daarnaast nemen Peter en Leon dagelijks videoblogs op waarin ze jullie vragen beantwoorden!

Dit jaar verlaten we het traditionele GN ON TOUR-concept en stappen we over naar snack-sized video’s. Elke dag zullen we meerdere kleine video’s schieten over toffe dingen die we meemaken in LA. Denk bijvoorbeeld aan een zoektocht naar de beste hamburger of de heetste boothbabe! Ook hierbij geldt weer: jouw ideeën zijn meer dan welkom! Stuur ons op pad met jouw gekke taken en laat via #GNE3 of in de reacties hieronder weten wat jij ons graag ziet doen in LA.

Hoe zien jullie schema’s eruit?

Om antwoord te geven op die vraag, hebben we een overzicht gemaakt met daarin alle games die we gaan checken. Check ons E3-overzicht en stel je vragen!

Kan ik de E3 ook onderweg volgen?

Jazeker, je kunt bij ons ook via je mobiele telefoon op de hoogte blijven van het laatste E3-nieuws. Download hiervoor de speciale GamersNET App voor iOS, Android of Windows Phone.

Ik wil prijzen winnen!

Ook dan ben je bij GamersNET aan het juiste adres. Net als voorgaande jaren geven we al onze E3 goodies weg en zoals je in het overzicht van vorig jaar kunt zien, krijgen we altijd genoeg toffe spulletjes toegestopt. Houd GamersNET gedurende de E3 dus goed in de gaten, want het nieuwe goodie-overzicht zal dagelijks aangevuld worden! Bovendien kun je een toffe prijs winnen door je vragen en suggesties in te sturen; meer daarover hieronder.

Hoe kan ik meedoen aan de E3?

Omdat je het zo lief vraagt, vatten we het nog één keer voor je samen. Heb je…

 • … vragen voor ontwikkelaars,
 • … suggesties voor dingen die wij moeten doen in LA,
 • … of ideeën voor toffe video-items en geschreven artikelen?

  Stuur deze dan naar ons op! Dat kan door hieronder een reactie achter te laten, een mailtje te sturen naar [email protected] of te tweeten via #GNE3. We verloten toffe goodies onder alle inzendingen!

  Kortom: ook dit jaar mag je de E3 weer niet missen! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tegelijkertijd praten met de leukste community van Nederland, houd GamersNET tijdens de E3 dan goed in de gaten! Vergeet bovendien niet om al je vragen en suggesties te delen via #GNE3 en [email protected], of laat ze achter in de reacties hieronder.

  1.   
   Thijs.'s avatar

   Hopelijk kan ik dit jaar een tof goodie dingetje van jullie krijgen ^^ altijd leuk de E3! ben benieuwd wat voor toffe dingen we gaan zien!

  2.   
   Ralph P Scene's avatar

   hopelijk hebben ze goed nieuws voor Just cause 3!

  3.   
   assassinkarsten's avatar

   beter komt er nieuws over kingdom come: deliverance

  4.   
   Hitman047's avatar

   Er mist nog steeds een persconferentie in het rijtje. 😉

  5.   
   Gozer_033's avatar

   ik ga die conferenties hellaas niet live kunnen kijken met al die schijt examens.
   maar kan ik wel jullie streams terug kijken?
   vraag aan ontwikkelaar Need For Speed : is er een geld systeem of een unlock systeem of beide?
   en als het nog niet bekend is , is het in een stad of weer net als elke andere need for speed de laatste jaren wegen door landschap?

  6.   
   Tom's avatar

   De live-feedback van de persconferenties zal sowieso geëxporteerd worden om terug te kijken. De complete coverage is twee weken lang terug te zien op Twitch en we maken vlotte samenvatting achteraf voor op GamersNET en YouTube. 😉

  7.   
   Ryan2000's avatar

   Jammer dat Ubisoft en Sony om 00:00 en 03:00 is! Had die graag willen zien!

  8.   
   Leukste's avatar

   Ik hoop dat we van EA weer iets te zien krijgen van Mirror’s Edge. Het is al weer een tijdje stil rond de game.

  9.   
   KingOfFrozenNL's avatar

   aan het eind van de E3; wat verwacht je van de nieuwe games op de gamescom?

  10.   
   Zeeha's avatar

   Nice! Ongelofelijk veel zin in 🙂

  11.   
   gamepower's avatar

   ik wil mee 😉 maar doordat dit niet kan ben ik zeer blij een lid van GN te mogen zijn
   jullie brengen steeds het goede nieuws uit de E3 snel naar buiten.

   ik wil jullie wel eens zo’n hamburger zien eten van meer de 2 kg in 15 min 😉

  12.   
   TheNerdNL's avatar

   Kan niet wachten. E3 hype in comming. (bij mij dan)

  13.   
   sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

   Ik heb er zin in! hopelijk krijgt ik nieuwe inspiratie voor anders games. Guys geniet van het weer daar!

  14.   
   Ik kom Harambe wreken's avatar

   Hoef gelukkig niet de hele nacht wakker te blijven, ben alleen geïnteresseerd in EA en Square Enix. Misschien kijk ik ook nog wel ff naar wat Ubisoft gaat doen, als het me genoeg boeit. Edit: De hele gn stream gekeken totdat ze er rond 5 uur mee ophielden. Geen spijt van 8)

  15.   
   Bram_M99's avatar

   Ik kijk erg uit naar de Playstation conferentie 🙂

  16.   
   Baltasar29's avatar

   hopelijk wat meer nieuws van ubisoft over assasin creed 🙄