Veel nieuwe details rondom Rock Band 4 vrijgegeven; meer vrijheid op komst

De wedergeboorte van Rock Band nadert! Harmonix heeft bekendgemaakt te werken aan Rock Band 4 en inmiddels vermoedt men dat we de game al in oktober kunnen verwachten. Correspondenten van IGN gingen langs bij de ontwikkelaars om even mee te rocken en namen wat nieuwe feitjes over de game mee naar huis.

Niet alleen draait Rock Band 4 nu op een 1080p-resolutie en 60 frames per seconde, de game is ook volledig uitgerust met de al meer dan tweeduizend (!) nummers tellende soundtracks van vorige Rock Band-games. Van al die nummers zijn nu ook harmonische vocalen (zoals in The Beatles: Rock Band) beschikbaar om als een koortje mee te kunnen zingen met de muziek.

Ook de drummer mag harder los dan ooit in Rock Band 4: op willekeurige momenten krijgt de drummer de mogelijkheid om unieke drum-fills in te zetten en de nummers in kwestie starten nu ook pas echt na het aftikken van de percussie. De soms wat verwarrende Overdrive-momenten voor drummers zijn nu vervangen door de random drum-fills, die dus naar eigen wens gebruikt kunnen worden om een nummertje nog vetter te maken.

Naast harmonische klanken en nieuwe intermezzo’s kunnen ook virtuoze zangers helemaal uit hun dak op elk nummer. Als zanger mag je improviseren wat je wil, zolang je maar in de maat blijft en de juiste toonhoogtes aanhoudt.

Dat alles draagt bij aan de focus op personalisatie in Rock Band. Harmonix wil spelers niet alleen esthetische keuzes laten maken over een digitaal personage, maar ook muzikale keuzes in de nummers die je meespeelt. Hoe dat precies uit zal gaan pakken in de woonkamer, dat moet dus nog maar blijken. Wij op GamersNET missen gewoon de tijd dat we met vier man als malloten op plastic instrumenten rockten, maar ieder zijn ding.

 1.   
  Metalhead95's avatar

  Als er wat goeie Death/Black Metal in zit koop ik hem mss wel.

 2.   
  Tom's avatar

  Dat is dus het ding, alle oudere tracks zijn dus ook speelbaar in Rock Band 4. Kan me herinneren dat voor al die games inmiddels een aardig potje metal is verschenen. 😉

 3.   
  WesterW's avatar

  Rock Band 4 klinkt, net als de nieuwe Guitar Hero overigens, daadwerkelijk als een vernieuwing. Heb er zin in 🙂