Overlord: Fellowship of Evil onthuld; biedt coöperatieve gameplay

Codemasters heeft Overlord: Fellowship of Evil officieel onthuld. Deze game behoudt de strategische third-person gameplay en donkere humor waar de serie om bekendstaat, maar voegt daar een flinke dosis coöperatieve actie aan toe.

Overlord: Fellowship of Evil speelt zich af na de gebeurtenissen in Overlord 2. De heerschappij van de kwaadaardige Overlord is ten einde gekomen en de Minions vluchten ondergronds. Nu het er niet naar uitziet dat er nog een nieuwe Overlord zal opstaan, besluiten de Minions om vier gestorven slechteriken weer tot leven te wekken. Deze moeten allemaal de Trials of Evil voltooien en degene die hierin uiteindelijk het best presteert, zal benoemd worden tot de nieuwe Overlord.

Deze vier personages lenen zich perfect voor coöperatieve gameplay en Overlord: Fellowship of Evil zal dan ook met maximaal vier man tegelijkertijd te doorploegen zijn. Het is ook mogelijk om de game in je eentje te spelen en Minions te gebruiken om de tekortkomingen van je personage aan te vullen.

Het Nederlandse Triumph Games, dat de franchise bedacht en de eerste twee delen ontwikkelde, is niet betrokken bij Fellowship of Evil. Rhianna Pratchett, die het verhaal voor de vorige games neerpende en sindsdien tevens Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider schreef, is wel terug voor dit deel.

Overlord: Fellowship of Evil verschijnt op 25 augustus voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    Mjolnir's avatar

    Ik heb uitermate genoten van de eerdere delen, vandaar dat ik nog even met een schuin oog kijk naar het cameraperspectief… Verandering… Iel 😕