Metro Redux vanaf vandaag nu ook speelbaar op Mac

De herziene versie van de twee Metro-games doet het zeker niet verkeerd, grafisch en financieel gezien. Niet alleen oogt de game heerlijk op een degelijke game-pc, vanaf heden kun je ook aan de slag in post-apocalyptisch Rusland vanaf je Mac. Ontwikkelaar 4A Games en uitgever Deep Silver rollen vandaag nog de Mac-versie uit op Steam, later ook Mac’s eigen App Store. Gamers die de game al eerder hebben aangeschaft, kunnen naast Windows en Linux nu ook ervoor kiezen de game op hun Mac-systeem te installeren.

De Mac-versie van het zware spel werd door 4A Games zelf ontwikkeld met behulp van OpenGL 4. Met alle grafische praal van de originele games plus het sausje van de remaster zou deze Mac-uitvoering de mooiste native game voor Apple’s platform moeten voorstellen. Die prestaties hangen natuurlijk wel weer af van de samenstelling van je Mac, maar de mogelijkheid om de game erop te spelen is er vanaf heden tenminste wel.

Metro Redux is wereldwijd inmiddels alweer 1.5 miljoen keer over de toonbank geschoven. De remaster wist daarmee ook beter te verkopen op PlayStation 4 en Xbox One dan het originele Metro: Last Light ook wist te behalen op de voorgaande generatie consoles. Wij waren in ieder geval ook aardig te spreken over de herziene uitvoering van de Metro-games, zoals al te lezen was in onze Metro Redux review op pc.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Heb hem gespeeld op PS4, heerlijke game. Ben erg benieuwd of hij soepel loopt op elke Mac

  2.   
    DaanDeGamer's avatar

    Metro games zijn gewoon vet

  3.   
    Thijs.'s avatar

    Heb je een Mac en deze game nog niet gespeeld? dan raad ik je aan om hem te kopen. Het is zo’n top franchise

  4.   
    Hielke's avatar

    @Bram_m99 dat kan ik je wel vertellen: nee. Net als met alle computers gaat dat liggen aan je specificaties en dus zal mijn MacBook Pro uit 2011 hem niet of niet goed draaien.