Guitar Hero Live wordt later vandaag officieel onthuld

Terwijl Harmonix onlangs met de aankondiging van Rock Band 4 de muziekgames met plastic instrumenten nieuw leven in probeert te blazen, gonsden de geruchten de afgelopen weken ook al dat concurrent Activision nieuwe plannen had voor Guitar Hero. Nu blijkt dat Activision daadwerkelijk een nieuwe Guitar Hero in de stijgers heeft staan, waarvan vanmiddag om 16.00 uur de officiële onthulling verwacht mag worden.

De Franse krant Le Monde bleek vanochtend per abuis de aankondiging van Guitar Hero Live al gepubliceerd te hebben, maar heeft deze onthulling op zijn website snel teruggetrokken. Hoewel ons Frans wat roestig is, wordt er toch al de nodige informatie over Guitar Hero Live duidelijk. Zo wordt de game ontwikkeld door FreeStyleGames, deze studio was eerder verantwoordelijk voor DJ Hero.

Guitar Hero Live zal echter niet precies hetzelfde bieden wat we gewend zijn van voorgaande Guitar Hero-games, want men heeft de gameplay op de schop gegooid. De vertrouwde groene, rode, gele, blauwe en oranje knoppen zijn namelijk verdwenen en worden verruild voor een zestal nieuwe knoppen waarmee je de gitaar bediend. Deze zes zwarte en witten toetsen zijn daarnaast verdeeld over twee rijen. Daarnaast vermeld het nieuwsbericht dat je bij Guitar Hero Live in de huid van een gitarist tijdens een concert kruipt, waarbij je de actie vanuit zijn gezichtspunt oftewel in first-person ziet.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren