Five Nights at Freddy’s wordt mogelijk verfilmd

Het succesverhaal van de Five Nights at Freddy’s-games zal voor de meesten ondertussen geen geheim meer zijn en ondertussen lijkt men zelfs in Hollywood de horrorgame opgepikt te hebben. Momenteel is Warner Bros. namelijk in de planfase voor een mogelijke verfilming van Five Nights at Freddy’s, waarin men op zoek is naar schrijvers voor een script. De film zou geproduceerd worden door Roy Lee (Run All Night, Poltergeist), Seth Grahame-Smith en David Katzenberg (Beetlejuice 2, Gremlins). Het drietal is momenteel ook bezig met de film ‘It’.

Grahame-Smith laat weten uit te kijken naar de samenwerking met Scott Cawthon, de ontwikkelaar van Five Nights at Freddy’s. Cawthon voegt hier aan toe dat het verhaal van Five Night at Freddy’s, waarin je als nachtbewaker van een restaurantketen te maken krijgt met tot leven gekomen knuffelbeesten, zich uitstekend leent voor een verfilming:

The story really lends itself to being a movie and it taps into a largely unexplored niche of horror that a lot of people will be able to relate to.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Ik vind het in mijn ogen wel heel erg ver gaan… Sowieso dat de game 3 vervolgen kreeg vond ik nergens op slaan, en een film gaat wel heel ver

  2.   
    Throbert's avatar

    Ik kan nu al garanderen dat de film vreselijk wordt. Dat krijg je als je in korte tijd iets populairs uitmelkt.

  3.   
    420blazeit's avatar

    Wat een vreselijk slechte games zijn het, en nu komt er een film van? Ongeloofelijk.

  4.   
    ArieV's avatar

    Er zijn slechtere concepten geweest voor hororfilms dus ik ben erg benieuwd!

  5.   
    DaanDeGamer's avatar

    Als dit komt lijkt me Sws vet

  6.   
    UncreatedKoen's avatar

    Dit kan nog best goed uit de verf komen qua film. Pleur wat mensen in een huis. Pak de animatronics van FNAF2 allemaal bij elkaar bijvoorbeeld en laat hun gewoon op de mensen jagen.

    Of als ze FNAF3 doen is hetzelfde verhaal. Gooi wat mensen die geestelijk niet goed zijn en hallucineren in een huis. Komen ze aan en krijgen ze tablet met camera’s erop en kunnen ze springtrap in de gaten houden! Zie je? Al 2 film concepten 😛 wordt fcourse wel een triple B film maar boeiend :p

  7.   
    UncreatedKoen's avatar

    Btw ik vond de games erg vermakelijk als horror games hoor. Alle 3 uitgespeelt op PC en op Android (behalve 20/20/20/20, 10/20 golden freddy mode of Nightmare Aggressive mode :P)

  8.   
    nielsiebro's avatar

    Waarom al die haat. Mij lijkt het juist leuk. 😉

  9.   
    VkraM16's avatar

    Ik snap dat gehaat ook niet helemaal. Five Nights at Freddy’s is meer dan alleen een game, er zit een heel duister verhaal achter schuil wat veel complot theorieën veroorzaakt. Zelfs na de derde game ben ik nog steeds erg nieuwsgierig, omdat veel verhalen nog onduidelijk zijn.
    Dat is toch een beetje de kracht van deze serie, ook al trekt de gameplay mij niet helemaal. Je wilt toch achter meer geheimen komen.

    Ben dan toch erg benieuwd in hoever de film meegaat in het verhaal van de serie.

  10.   
    LesserMagic's avatar

    /facepalm