Nintendo poogt HD-project Super Mario 64 offline te krijgen

Zojuist lieten we nog enthousiast weten dat Mario-fan Erik Roystann Ross met behulp van Unity een HD-recreatie heeft gemaakt van het Super Mario 64-level Bob-Omb Battlefield en dat deze gratis is te downloaden. Zoals het er volgens de laatste ontwikkelingen uitziet, wordt dit er eentje in de categorie “wees er snel bij, nu het nog kan”. De juridische afdeling van Nintendo heeft namelijk aangegeven dat het de site offline wil hebben, vanwege onrechtmatig gebruik van modellen uit bestaande Mario-games.

Naar verluidt heeft Nintendo inmiddels een officiële aanklacht ingediend wegens schending van copyright van Super Mario 64 en het hieraan gekoppelde audiovisuele werk. Nintendo heeft zelf nog geen verklaring afgegeven.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  triest, jammer dat nintendo dit niet ziet als een leuk project en het een beetje promote

 2.   
  Flapjack's avatar

  nintendo=stijf

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Dit had ik wel verwacht van Nintendo, stelletje oude lullen die geen verstand hebben van een community opbouwen en mensen met plezier laten gamen. De community schreeuwt al jaren om bepaalde dingen van Nintendo, 3D Pokemon MMO / RPG, HD van klassiekers en eens iets anders dan de Mario-kart games maar weer een volledige Mario game.

 4.   
  WesterW's avatar

  Ik verwacht eigenlijk dat Nintendo zelf (ooit) met een HD-versie van Super Mario 64 wil komen en dan is het bestaan van een project zoals deze niet heel handig.
  Overigens is Nintendo een van de meest relaxte bedrijven wat betreft het vervolgen van copyrightschending (zie bijvoorbeeld de vele illegale mods van Super Smash Bros. Melee, onofficiële remakes van Metroid-spellen of de achtergrond van FlappyBird, om maar wat te noemen, waar ze niet achteraan gaan), want boy wordt er veel van Nintendo gekopieerd.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik heb hem gisteren snel even gedownload voor Windows en Mac :p