Compensatie voor promotie op Steam moet worden vermeld

Steam heeft zijn subscriber agreement aangepast. Met de opkomst van Steam Broadcasting en de Steam Curators’ Lists is er namelijk kritiek geweest op het feit dat onduidelijk was of er enige vorm van betaling was geweest van ontwikkelaar naar promoter. Om dit te voorkomen is aan deel 6 van de overeenkomst sectie C toegevoegd:

If you use Steam services (e.g. the Steam Curators’ Lists or the Steam Broadcasting service) to promote or endorse a product, service or event in return for any kind of consideration from a third party (including non-monetary rewards such as free games), you must clearly indicate the source of such consideration to your audience.
Dat houdt in dat wanneer een game gepromoot wordt tijdens een Steam Broadcast of op de Curators’ Lists en de persoon die dit doet krijgt hier een vergoeding voor, dit aangegeven moet worden. Ook geldt dit voor games die gratis weggegeven zijn.

Op deze manier wil Valve zorgen dat de services duidelijk en betrouwbaar zijn. Wat vinden jullie van de regel, overbodig of hadden ze dit al lang in moeten voeren? Laat het ons weten in de comments!

  1.   
    swklijn1's avatar

    Tsja… #RulezAreToBreak 8)