Star Wars Episode VIII krijgt releasedatum

De science fiction blockbuster Star Wars Episode VIII heeft een releasedatum gekregen. We kunnen het vervolg op The Force Awakens al vanaf 26 mei 2017 in de bioscoop bewonderen. Op die datum is het precies 40 jaar en een dag geleden toen Star Wars: A New Hope in de bioscoop werd uitgebracht.

Het achtste deel in de Star Wars-saga zal het moeten gaan opnemen tegen een nog onbekende Lego-film, wat waarschijnlijk de Lego Batman Movie zal zijn. Deze twee films zullen op dezelfde dag worden uitgebracht. Disney gaat verder voor een drukke zomerperiode zorgen. Niet alleen Star Wars Episode VII, maar ook Guardians of the Galaxy 2 (5 mei), Toy Story 4 (16 juni) en Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (7juli) zullen in deze periode worden uitgebracht.

Het is nog maar de vraag of Warner Bros. de nbekende Lego film zal gaan verplaatsen. Dit is te begrijpen, want bijna alle grote films in die periode zijn van Disney en het zal moeilijk zijn om het op te nemen tegen Star Wars.

Voordat we aan deel acht gaan beginnen kunnen we ons nog eerst verheugen op Star Wars Episode VII: The Force Awakens die vanaf 18 december 2015 in de bioscoop te zien zal zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren