Release van de Week: Still Alice


Een nieuwe filmweek staat altijd garant voor nieuwe films in de bioscoop. Wekelijks verkiezen we één film tot Release van de Week en vertellen we je meer over deze film in een speciale Release van de Week Trailer. Deze week is de Release van de Week: Still Alice, maar eerst een overzicht van de andere films die ook vanaf vandaag te zien zijn in de bioscoop:

– The Boy Next Door (Meer info)
– The Cobbler (Meer info)


Over Stil Alice
Regisseur: Richard Glatzer en Wash Westmoreland
Cast: Julianne Moore, Alec Baldwin en Kate Bosworth
Genre: Drama
Duur: 101 minuten

Synopsis
Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

Still Alice is nu te zien in de bioscoop, lees hier de recensie.

Wist je dat… er ieder kwartier een Alzheimer-patiënt bijkomt? En dat slechts 10% van alle Alzheimer-patiënten jonger is dan 65 jaar?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren