Instrumenten Rock Band 4 krijgen geen nieuwe features

Vorige week was er voor veel muzikale gamers goed nieuws toen ontwikkelaar Harmonix het bestaan van Rock Band 4 bevestigde. De nieuwe Rock Band-game zal oude instrumenten ondersteunen, al komen er ook nieuwe instrumenten. Volgens het magazine EDGE gaat de nieuwe gitaar lijken op het design van de oude Stratocaster en hoeven we niet op nieuwe features te rekenen.

Het magazine meldt dat men van het verleden heeft geleerd en niet zal kiezen voor hele dure instrumenten naast de game. Dit zou niet meer bij de huidige filosofie van Harmonix passen:

The unnecessary proliferation of expensive peripherals helped kill off the music genre, after all, and launching with a shiny new range of essential fake instruments would be in conflict with Harmonix’s current beliefs.
Volgens het artikel in EDGE mikt Harmonix op het ondersteunen van alle bestaande instrumenten. Of dat ook gaat gelden voor de instrumenten van concurrent Guitar Hero is nog onduidelijk. Hoewel het vreemd lijkt om iets van de concurrent te ondersteunen, kan dat er juist voor zorgen dat veel Guitar Hero-spelers de overstap maken naar de nieuwe Rock Band-game.

Rock Band 4 verschijnt later dit jaar voor de Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    tcgenius's avatar

    Iemand een idee als je een gitaar hebt van Logitech? zou deze wel weer te gebruiken zijn?

  2.   
    ChielB's avatar

    Op dit moment is nog niets zeker. We zullen op een officieel bericht van Harmonix moeten wachten om te weten wat allemaal ondersteund gaat worden.