Nederlanders onthullen Wartime Stories, educatieve game over de Tweede Wereldoorlog

Op 4 mei staat Nederland elk jaar stil bij de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar doen we dat al voor de zeventigste keer en om dat extra te belichten, werd de educatieve game Wartime Stories ontwikkeld.

In Wartime Stories kruip je in de huid van een journalist die op zoek gaat naar waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. “Zo worden persoonlijke verhalen opnieuw verteld en niet vergeten”, aldus de ontwikkelaars. Bovendien zul je regelmatig voor gruwelijke dilemma’s komen te staan, waar mensen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog bijna dagelijks mee geconfronteerd werden. Kies je bijvoorbeeld voor vrijheid van meningsuiting, of voor de levens van je vrienden?

Het eerste level van de game is gratis te spelen op de officiële website. Daaraan is ook een wedstrijd verbonden: uit alle spelers kiest men 25 finalisten die 12 t/m 17 jaar oud zijn. Deze zullen volgende maand deelnemen aan een speciale finale bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waar ze nieuwe uitdagingen voorgelegd krijgen en bovendien mooie prijzen kunnen winnen.

Onderstaande trailer geeft een impressie van Wartime Stories.

  1.   
    Nitrix31's avatar

    Erg interessant! Bedankt voor de tip!

  2.   
    assassinkarsten's avatar

    Ben benieuwd naar deze

  3.   
    Thijs.'s avatar

    12 tot 17 jaar. wat een bagger leeftijd