The Maze Runner: The Death Cure is in ontwikkeling

The Maze Runner is een verfilming van het boek met dezelfde naam geschreven door James Dashner. De film werd geregisseerd door Wes Ball, die gespecialiseerd is in special effects. Daarom kon de film ook voor een kleiner budget gemaakt worden en is het ook geen verrassing dat Twentieth Century Fox nu ook al bezig met het ontwikkelen van een film van het derde boek.

The Scorch Trials, vervolg op The Maze Runner is al klaar met filmen na een gehaaste productie. In The Scorch Trials moeten de “Gladers” zien te overleven buiten het doolhof, terwijl W.C.K.D. verschillende testen voor ze klaar heeft staan.

Twentieth Century Fox heeft nu T.S. Nowlin, die de vorige twee films ook heeft geschreven voor het grote scherm, ingehuurd om ook de derde film te gaan schrijven. Er is nog niet bekend of Wes Ball terugkeert om ook dit laatste deel te regisseren. Hij heeft echter wel verteld dat als hij het zou doen, het laatste deel niet in twee delen opgesplitst zal worden. Met de haast die nu achter de laatste film zit, is de kans groot dat het derde deel in september 2016 kan uitkomen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren