Alejandro Inarritu heeft Director Guild Award gewonnen voor Birdman

Alejandro Inarritu heeft de Directors Guild Award gewonnen. Dit geeft zijn film Birdman, de reden voor zijn prijs, een indrukwekkende lijst met drie verschillende Guild Awards. Daarmee lijkt de film ook een streepje voor te hebben op de Oscar voor Best Picture. Van de 66 winnaars van de DGA, hebben 59 daarvan vervolgens ook de Oscar voor Best Picture in ontvangst mogen nemen. Birdman heeft ook al een Producers Guild Award en een Screen Actors Guild award binnen weten te slepen. Aanstaande zaterdag moet nog bekend gemaakt worden wie de Writers Guild of America Award mag ophalen.

De laatste film die wel drie van de vier grote Guild Awards in de wacht sleepte, maar niet de felbegeerde Oscar binnenhaalde, was Apollo 13 in 1995, die verloor het van Braveheart. Sindsdien zijn er slechts zeven films geweest die de PGA, DGA en SAG hebben gewonnen, en deze konden daarna ook rekenen op Best Picture bij de Acadamy Awards. Birdman kreeg genoeg kritiek op de manier van filmen, maar heeft zich intussen goed kunnen bewijzen.

Of de komedie ook de Oscar te pakken krijgt, komen we 22 februari te horen. Volg de uitslag van de Acadamy Awards via onze livestream! Let op, het wordt wel een latertje…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren