THQ sluit studio in Australië

THQ heeft bevestigd dat ze haar studio zal gaan sluiten in Melbourne, Australië. Hiermee wordt ook al het personeel ontslagen. Het Australische bedrijf All Interactive Entertainment zal de distributie gaan overnemen.

Volgens THQ zal dit kosten besparen. Ian Curran, de man die gaat over de distributie in onder andere Australië, bevestigt dit:

The evolution of our distribution model in the Asia Pacific region will allow us to increase our reach with a lower cost model. AIE is a trusted business partner with whom we have worked with for many years as our distributor in New Zealand. We believe the company will benefit from AIE’s backing and comprehensive distribution network across Australia.
Robert Kingston van All Interactive Entertainment zegt vereerd te zijn met de samenwerking en kijkt er naar uit om de spellen van THQ te gaan distribueren.

Het ziet er niet heel goed uit voor de games-industrie in Australië. Eerder sloot Sega al haar studio in het land van de kangaroes. Het Japanse bedrijf liet de distributie over aan Five Star Games.

  1.   
    WarfailZ's avatar

    weer een aantal banen weg D:

  2.   
    firehopper211's avatar

    Betekent dit het einde van THQ of zitten er nog meer studios gevestigd in andere landen? 🙁

  3.   
    Hitman047's avatar

    ”firehopper211″ schreef, "Betekent dit het einde van THQ of zitten er nog meer studios gevestigd in andere landen? 🙁 "

    Nee hoor, er zijn er nog een heel stel. Al is THQ lang niet meer zo groot als een jaar of 3/4 geleden. Ik kan in ieder geval nog zeker 4 grote studio’s bedenken.

    Overigens is ‘studio’ in dit geval een groot woord. Er werden daar in Melbourne, zover ik weet, geen games ontwikkeld. THQ Asia Pacific was verantwoordelijk voor de distributie van games in die regio, in het verleden ook voor o.a. Capcom en Sega.

    THQ had wel een ‘echte’ studio in Melbourne, Blue Tongue, maar die is vorig jaar gesloten. 😉

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Toch jammer als ze weer een studio moeten sluiten.