League of Legends gaat spelers belonen voor goed gedrag

Trollen: ze zijn overal. Deze personen, die overigens niet per se klein en bebaard hoeven te zijn, zijn actief op het internet met slechts één doel: anderen het leven zuur maken. Ook in League of Legends lopen de nodige trollen rond en dat leidt regelmatig tot irritaties.

Jeffrey Lin, game designer van League of Legends, heeft op het forum van ontwikkelaar Riot Games toegegeven dat ze niet genoeg hebben gedaan om deze trollen een halt toe te roepen:

We haven’t done a great job providing tools to empower this community to proactively be even more awesome.
Uit onderzoek van Riot Games is gebleken dat de mooiste momenten in League of Legends voortkomen uit interactie tussen spelers:
We’re well versed in research done on concepts in psychology such as positive reinforcement and how it can improve behaviors, and we’ve also found that some of the most meaningful, memorable moments in League come from the positive interactions players have with each other.
Daarom wil Riot Games deze interactie tussen spelers verder uitdiepen en tegelijkertijd trollen tegengaan. De aankomende patch voor League of Legends zal een gloednieuw Honour-systeem bevatten. Hiermee kun je als gamer “iets duurzaams teruggeven aan medespelers die ervoor gezorgd hebben dat jouw game-ervaring beter wordt.” Aan wat voor duurzame dingen we hier precies moeten denken, zal Riot Games ons binnenkort vertellen.

  1.   
    Jarek's avatar

    Hopen dat dit werkt. Want in elk potje lopen tegenwoordig wel wat trolls rond.

  2.   
    fdennis's avatar

    Zou tijd worden dat scheeld mij een hoop ban’s. Want ik krijg continu een ban omdat ik een potje verlaat. Omdat er zovaak een l*l bij zit die gewoon expres een champion neemt die niet op de lane past en zo de tegenstander ijzersterk maakt. dan heb ik zoiets van het heeft geen nut meer. Of als we al met een man minder zijn en we kunnen surrenderen dat mensen dan niet mee voten tja dan ben ik ook weg. En wat krijg je een ban.. Er staat duidelijk normal game maar dat is het niet.

  3.   
    gragon3's avatar

    Je moet dan ook niet leaven. Blijf gewoon door vechten of feed de enemy meer zodat het snel voorbij is 😛

  4.   
    Cyart's avatar

    ja leaven bij LoL is niet echt de bedoeling, staat ook in de ‘summoners code’ volgens mij dus je ban’s zijn in dat opzicht wel normaal

  5.   
    theis's avatar

    fdennis schreef, "Zou tijd worden dat scheeld mij een hoop ban’s. Want ik krijg continu een ban omdat ik een potje verlaat. Omdat er zovaak een l*l bij zit die gewoon expres een champion neemt die niet op de lane past en zo de tegenstander ijzersterk maakt. dan heb ik zoiets van het heeft geen nut meer. Of als we al met een man minder zijn en we kunnen surrenderen dat mensen dan niet mee voten tja dan ben ik ook weg. En wat krijg je een ban.. Er staat duidelijk normal game maar dat is het niet."

    the leaver is always wrong…
    slechte/domme/nieuwe spelers in je team moet je gewoon zien als een extra uitdaging. weggaan is geen oplossing
    😛