GN Lunchtip: Gamehelden als Japanse prent


Zit je op school, op het werk, in de trein of op een andere plek en ben je lekker je bammetjes aan het eten? Een heerlijk moment van rust, maar ook een moment waarop je even kijkt wat er allemaal op internet gebeurt. Met de GN Lunchtip krijg je iedere werkdag een leuke tip over gaming- of geekcultuur om je tijd mee te verdoen. Leuke filmpjes, boeiende artikelen, spannende plaatjes of gewoon totale onzin.

Hedendaagse kunst is saai zeg je? En wat nou als een artiest een traditionele stijl neemt om er iets moderns mee te kunnen afbeelden? Laten we zeggen: gamepersonages? Jed Henry doet dit met zijn Ukiyo-e Heroes-project, waarin hij zijn favoriete games afbeeldt in traditionele Japanse stijl. Ukiyo-e waren gekleurde houtblokprenten uit de Edo-periode en, hoewel Henry niet enkel zijn stijl en inspiratie haalt uit de kunst van die tijd, doen zijn afbeeldingen niet per se onder voor zijn inspiratiemateriaal. Wat te denken van Donkey Kong, Starfox of Zelda in prentvorm? Of wellicht dat je toch meer ziet in een bijzondere verbeelding van Metroid, Castlevania of Street Fighter?

Voor meer afbeeldingen kun je de website van Jed Henry bezoeken of even een kijkje nemen op de officiële Facebook-pagina.Heb jij ook een leuke of boeiende tip voor ons? Stuur dan een mailtje inclusief je GamersNET-gebruikersnaam naar [email protected]. Volg GamersNET en de GN Lunchtip ook op Twitter en Facebook, want ook daar kun je jouw tips voor ons achterlaten.

Lunchtip gemist? Check de vorige! Altair in Amsterdam…

Eet smakelijk!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Japan, the leading nation of WTF since 1945. 😆

 2.   
  Ika Q's avatar

  Ziet er vet uit 8)

 3.   
  Fox's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Japan, the leading nation of WTF since 1945. 😆 "

  Hoe zo since 1945?