EK Film: De finale tussen Braveheart en V for Vendetta!

Een maand geleden begonnen 16 films aan de strijd om dat ene doel: door het MoviesNET publiek verkozen worden tot de beste landenfilm van Europa. Nu zijn we toe aan die wedstrijd waar het uiteindelijk dan allemaal op aankomt. Die finale. Niets is zo zuur als het nu alsnog uit handen moeten geven. Dan kan je nog zo ruim al je wedstrijden tot nu toe gewonnen hebben, nu moet er gepiekt worden. Al kan er niet anders gezegd worden dan dat we vandaag twee films hebben die niets anders hebben gedaan dan pieken.

VS
Braveheart: William Wallace verenigt de 13e eeuwse Schotten in hun strijd om de Britse overheersers te verdrijven.
V for Vendetta: Een geheimzinnige vrijheidsstrijder, alleen bekend onder de letter ‘V’, zet terrorisme in als strijd tegen de totalitaire staat waarin hij leeft. Als hij een jonge vrouw van de geheime politie redt, lijkt hij een bondgenoot te hebben gevonden.
Beide films hebben hun poules doorstaan met 9 punten uit drie wedstrijden. Een sterke prestatie. Braveheart scoorde daarbij wel 2x zoveel stemmen als V for Vendetta, maar die laatste was dan weer ingedeeld in wat aangemerkt mag worden als de poule des doods. In de halve finales werden beiden gekoppeld aan een tegenstander uit poule A. Braveheart won nipt van de nummer 1 uit die poule, Schindler’s List, terwijl V for Vendetta meer afgetekend won van 300.

Het moge duidelijk zijn: het wordt spannend. Laat dus weer niet na om op je favoriet te stemmen. Je stem is nodig. Ook nu kan dat stemmen weer via onze MoviesNET facebook pagina.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren