Colin Farrell mogelijk in Saving Mr. Banks

Colin Farrell, onder andere bekend van Phone Booth en In Bruges, is momenteel in gesprek met Disney over een rol in de film Saving Mr. Banks. In deze film wordt het proces beschreven waar Walt Disney jarenlang auteur P.L. Travers probeert te overtuigen om aan hem de filmrechten van Travers’ boek Mary Poppins te verkopen.

Bekend is in ieder geval al dat Tom Hanks in de schoenen zal staan van de legendarische Walt Disney, en dat Emma Thompson de schrijfster Travers zal spelen. De film zal zich met name focussen op Travers, en om die reden zal er naar veluidt voortdurend worden geschakeld tussen 1961 en 1907. De Mary Poppins boeken waren namelijk grotendeels gebaseerd op het persoonlijke leven van Travers.

Farrell zal, mochten de onderhandelingen slagen, Travers’ vader spelen. Deze vormde de inspiratie voor het personage Mr. Banks in de boeken. De regie van de film zal worden opgenomen door John Lee Hancock, bekend van The Blind Side.

Disney zal deze herfst beginnen met de productie, medio 2013 kunnen we dan waarschijnlijk de film in de bioscopen verwachten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren