New Super Mario Bros. U aangekondigd; eerste details vrijgegeven

Nintendo heeft zojuist New Super Mario Bros. U aangekondigd, een nieuwe 2D Mario-platformer voor de Nintendo Wii U. De game zal gebruik maken van MiiVerse, waardoor het mogelijk is om continu in contact te staan met je vrienden, zodat je scores kunt vergelijken en berichten naar elkaar kunt sturen over je spelverloop.

Verder wist het Japanse bedrijf te bevestigen dat de game van de televisie naar de GamePad kan worden overgezet, waardoor de game ook zonder een televisiescherm gespeeld kan worden. In de beelden die werden getoond bleek dat we onder andere een nieuwe power-up kunnen verwachten: de Flying Squirrel suit, waarmee het mogelijk is tijdelijk te zweven.

Daarnaast werden ook verschillende typen Yoshi’s getoond. Zo heb je blauwe Yoshi’s die bellen kunnen blazen en kunnen andere dino’s zichzelf opblazen als ware ze een ballon. New Super Mario Bros. U zal net als New Super Mario Bros. Wii met vier spelers gespeeld kunnen worden. Een releasedatum werd niet gegeven.

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  Als ze dit launch game maken, dan is dat echt een system seller!

 2.   
  soldierarjan's avatar

  RenevdGijp schreef, "Als ze dit launch game maken, dan is dat echt een system seller!"

  mario is altijd al een sytem seller geweest maar nintendo bij moet er vooral voor zorgen dat third party bedrijven ook games blijven maken voor de wii u niet zoals bij de wii.