The Elder Scrolls Online officieel aangekondigd

Na de talloze geruchten die de afgelopen maanden de kop opstoken, heeft Bethesda vandaag eindelijk officieel aangekondigd dat The Elder Scrolls Online momenteel in ontwikkeling is. Deze MMO, die in 2013 voor de PC en Mac zal verschijnen, is al jarenlang in ontwikkeling bij Zenimax Online Studios.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Game Informer speelt The Elder Scrolls Online zich 1000 jaar v贸贸r de gebeurtenissen in Skyrim af. De daedric prins Molag Bal is vastberaden heel Tamriel in te lijven in zijn demonische rijk.

Verder is er nog niet veel bekend, behalve dat spelers traditionele verkenning in Elder Scrolls-stijl in combinatie met typische sociale MMO-features kunnen verwachten. Het zal tevens mogelijk zijn om te vechten tegen mensen van vlees en bloed in zogenaamde PvP-matches. Hierin zullen drie facties (die volgens geruchten ieder gerepresenteerd worden door een leeuw, een draak of een roofvogel) tegen elkaar strijden voor de macht over de provincie Cyrodiil en de troon van de Emperor. Hoofdontwikkelaar Matt Firor vertelt:

It will be extremely rewarding finally to unveil what we have been developing the last several years. The entire team is committed to creating the best MMO ever made – and one that is worthy of The Elder Scrolls franchise.
Fans van The Elder Scrolls die niet tot 2013 kunnen wachten op nieuwe content, komen aankomende zomer al aan hun trekken met de Dawnguard DLC.

 1.   
  Hitman047's avatar

  Heel erg benieuwd naar de uitwerking hiervan. Dit zou weleens de allereerste MMO kunnen zijn, waar ik interesse in heb. 馃槈

 2.   
  RemcoM94's avatar

  Lijkt mij ook, TES is sowieso een geweldige game. Als dat ook nog goed online kan, wordt het helemaal geweldig.
  Zo te lezen hebben ze er al een tijd aan gewerkt, en zal het nog even duren. Voor mij een goed teken voor een MMO.

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Heel erg benieuwd naar de uitwerking hiervan. Dit zou weleens de allereerste MMO kunnen zijn, waar ik interesse in heb. :wink:"

  Dit. En nu ga ik vooral heel hard hopen dat er evenals bij Guild Wars alleen voor de game betaald moet worden, al vrees ik dat dat vergeefse hoop is.

 4.   
  gatemaster64's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Hitman047″ schreef, "Heel erg benieuwd naar de uitwerking hiervan. Dit zou weleens de allereerste MMO kunnen zijn, waar ik interesse in heb. :wink:"

  Dit. En nu ga ik vooral heel hard hopen dat er evenals bij Guild Wars alleen voor de game betaald moet worden, al vrees ik dat dat vergeefse hoop is."

  ja alleen ik hoop wel dat je dan weer per maand moet betalen!!!

 5.   
  Ariose's avatar

  Boycot, Elder Scrolls moet wat mij betreft een Single player ervaring blijven.

 6.   
  WoKingNL's avatar

  Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee *Hijg* eeeeeeeeeeeeee
  馃檮

 7.   
  Ika Q's avatar

  Helaas staan mijn MMO interesse compleet gefocust op Guild Wars 2.

 8.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ika Q schreef, "Helaas staan mijn MMO interesse compleet gefocust op Guild Wars 2. "

  En bij mij bij SWTOR 馃槈

 9.   
  RenevdGijp's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Heel erg benieuwd naar de uitwerking hiervan. Dit zou weleens de allereerste MMO kunnen zijn, waar ik interesse in heb. :wink:"

  Agree!

  Maar zou toch liever een soort Co op zien, gewoon je eigen single player character, samen een paar missies doen met vrienden of met online mensen. Online Co op zou denk ik liever willen!

 10.   
  Fox's avatar

  Ik wacht eerder tot dat ze de fallout mmo laten zien(Die all wat teasers had en een beta inschrijving). Want Elderscroll is niet echt iets wat ik zie als multiplayer, je kan nooit de wereld zo laten zijn dat iedereen die een keuzen maakt het ook definitief aanpast. Dat maakt Elderscroll Elderscroll. Ook al als ze dan de hele map van Tamriel er in verwerken zou het opzich wel awsome zijn. Dan is het gewoon daggerfall alleen dan met nieuwe grafic’s.

 11.   
  HellViperX's avatar

  WoKingNL schreef, "Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee *Hijg* eeeeeeeeeeeeee
  馃檮 "

  N000000000000000000000000000000000000000ooh 馃槬