Vanavond op TV: 5 filmtips

Maar liefst 5 goede films komen er vanavond, reden genoeg om deze vijf even te belichten.

Valkyrie
Hostage
The Boy in the striped pajamas
The game
Saving Private Ryan

20.30


Veronica: Valkyrie (Tom Cruise, Carice van Houten, Bill Nighy) / 2008
IMDB cijfer: 7.1
Tom Cruise speelt Claus Schenk von Stauffenberg, een naziekolonel. Hij heeft zijn vertrouwen in nazi-Duitsland verloren en wil een einde maken aan de macht van Hitler. Samen met enkele andere ontevreden officieren beraamt hij een complot om der Führer te vermoorden. Claus is de leider van deze zogenaamde ‘operatie Valkyrie.’ Lukt het hem om Hitler te doden en Duitsland over te geven aan de geallieerden?


RTL 7: Hostage (Bruce Willis, Kevin Pollak, Jonathan Tucker) / 2005
IMDB cijfer: 6.6
Hostage vertelt het verhaal van Jeff (Bruce Willis), een gijzelingsonderhandelaar die tijdens zijn werk wordt geconfronteerd met een verschrikkelijke tragedie. Hierna kan hij het werk niet meer aan en verhuist naar een rustig stadje. Hier krijgt hij een baan als politiechef. Jeff raakt tegen zijn wil in toch weer betrokken bij een gijzeling. Drie tieners raken tijdens een autodiefstal in paniek en houden een familie gegijzeld. De vader blijkt accountant te zijn van de maffia en bezit een belastende DVD. Jeff moet deze gijzeling in goede banen leiden. Maar dan krijgt hij het nieuws dat ook zijn gezin is ontvoerd…


NET 5: The boy in the striped pajamas (David Thewlis, Vera Farmiga, Asa Butterfield) / 2008
IMDB cijfer: 7.8
The boy in the striped pyjamas is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Boyne. De film neemt de kijker mee naar het begin van de jaren veertig. De pas achtjarige Bruno krijgt van zijn ouders te horen dat ze naar het platteland gaan verhuizen. Bruno snapt er niets van. Ze wonen toch prima in Berlijn? Eenmaal in zijn nieuwe huis, wordt het hem duidelijk dat ze daar zijn vanwege de nieuwe baan van zijn vader. Bruno weet echter niet dat zijn vader een nazieofficier is en dat hij mensen vermoordt in het naastgelegen concentratiekamp. De mensen achter de hekken zijn in Bruno’s ogen boeren die heel hard werken, hoewel hij het wel raar vindt dat ze allemaal dezelfde gestreepte kleren dragen. Van zijn vader mag Bruno nooit in de achtertuin komen, maar net als ieder kind gaat ook hij op ontdekkingstocht. Achter één van de hekken ziet hij Shmuel. De twee worden vrienden en als Shmuel op een dag vertelt dat zijn vader vermist is, wil Bruno hem helpen zoeken. Hij kruipt onder het prikkeldraad door…

22.45


RTL 7: The Game (Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger) / 1997
IMDB cijfer: 7.7
Nicholas is een rijke bankier, die alles heeft wat z’n hartje begeert. Het enige wat hij mist in zijn leven is wat spanning. Hij krijgt van zijn broer een visitekaartje van een entertainmentbedrijf. Nieuwsgierig besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volledig op z’n kop. Iedereen zit achter hem aan en niemand is te vertrouwen.

22.55


Veronica: Saving Private Ryan (Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns) / 1998
IMDB cijfer: 8.5
Tijdens de invasie van de geallieerden in Normandië sterven twee broers. Tegelijkertijd sterft een derde broer in Nieuw-Guinea, tijdens een gevecht tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.

Welke film(s) ga jij kijken vanavond? Laat het ons weten!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren