Gerucht: Nexon koopt mogelijk deel Electronic Arts

De aandelen van Electronic Arts zijn met maar liefst acht procent gestegen nadat een Zuid-Koreaanse krant een artikel had gepubliceerd met de informatie dat de firma Nexon een bod had gedaan op EA. Het in Japan gevestigde bedrijf Nexon is vooral bekend van de gratis te spelen game Combat Arms.

If anything comes of this rumor the likely result would be Nexon purchasing a minor interest in the firm, as it would cost too much takeover EA, which is currently sitting on oodles of cash.
Momenteel wordt de waarde van Electronic Arts geschat op vijf miljard dollar en ligt het belang van Nexon rond het getal van acht miljard dollar. Aangezien beide bedrijven vooralsnog niet hebben gereageerd op deze berichtgeving gaan er geruchten de ronde dat Nexon een bod heeft gedaan op een bepaald deel van Electronic Arts.

  1.   
    Thundergamer's avatar

    Nexon? Nooit van gehoord maar het is 60% groter dan EA? Hoe kan zo’n relatief onbekend bedrijf een stuk van EA kopen – normaal kopen grote bedrijven toch juist aandelen van kleinere competitie 😳

  2.   
    sthij's avatar

    Thundergamer schreef, "Nexon? Nooit van gehoord maar het is 60% groter dan EA? Hoe kan zo’n relatief onbekend bedrijf een stuk van EA kopen – normaal kopen grote bedrijven toch juist aandelen van kleinere competitie 😳 "

    Gratis games doen het erg goed en als jij het niet weet hoeft het niet onbekend te zijn…

  3.   
    Thundergamer's avatar

    @sthij Had jij ooit van Nexon gehoort dan?
    EA heeft zowat honderden games gereleased and Nexon hoofdzakelijk maar een grote, Combat Arms, waar ik ook nog nooit van heb gehoord.

  4.   
    sthij's avatar

    Thundergamer schreef, "@sthij Had jij ooit van Nexon gehoort dan?
    EA heeft zowat honderden games gereleased and Nexon hoofdzakelijk maar een grote, Combat Arms, waar ik ook nog nooit van heb gehoord."

    Natuurlijk heb ik van ze gehoord…. En ze hebben wel meer groote hoor

  5.   
    Hitman047's avatar

    sthij schreef, "
    Natuurlijk heb ik van ze gehoord…. En ze hebben wel meer groote hoor"

    Dit. Neem bijv. Maple Story. Nexus is zeker geen onbekende jongen. Eind vorig jaar kwamen ze nog groot in het nieuws toen het bedrijf naar de beurs ging. De opbrengst daarvan, 1,2 Miljard, was de grootste beursintroductie van dat jaar, in Japan. 😉

    Toch vind ik het een raar verhaal. Nexus is vele male kleiner dan EA, en ook qua jaaromzet komen ze niet eens in elkaars buurt. Voor deze ene keer moet ik het met onze grote vriend de analist, Michael Pachter, eens zijn die zegt dat dit nooit zal gebeuren. 😳

  6.   
    houtblok's avatar

    Alleen maple heeft elke woensdag onderhoud als dat maar niet met de games gebeuren

  7.   
    calkie's avatar

    laatste zin : gerucht gaat dat ze een bod hebben gedaan op een bepaald deel van ea , dus het zou best waar kunnen zijn dat ze belang hebben bij een ontwikkel studio of iets dergelijks . ea helemaal overnemen kunnen maar een enkel bedrijven op de wereld .

  8.   
    Daniel Z's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Toch vind ik het een raar verhaal. Nexus is vele male kleiner dan EA, en ook qua jaaromzet komen ze niet eens in elkaars buurt."

    Toch ligt de waarde van Nexon hoger dan van EA 😉

  9.   
    DGonlag2's avatar

    Ik had ook niet verwacht dat Nexon zo groot was, maarja misschien in Korea en Japan zijn ze toch hele grote spelers. Wat ik wel mooi vindt is dat Nexon veel patches uitgeeft voor zijn/haar spellen, dus zouden ze EA overnemen dan worden spellen misschien wel beter onderhouden. Zou mooi zijn.

  10.   
    alround gamer's avatar

    Groter dan ea? Ik dacht dat ea de grootste gameproducer was, maar nu blijkt een japans bedrijf waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Vreemd! 😕

  11.   
    RenevdGijp's avatar

    Vreemd, dacht dat EA best een big boy was, en ook best wat geld te besteden had! 😕