Volledig nieuwe Pikmin te zien op de E3

Eerder vandaag werd in een interview met Shigeru Miyamoto bekend dat Nintendo een nieuwe Mario voor de Wii U zal laten zien op de E3. In datzelfde gesprek vertelde de man dat hij daarnaast bezig was met kleinere projecten als Pikmin 3 en vandaag heeft Nintendo naar buiten gebracht dat ook die titel aanwezig zal zijn op de gamebeurs.

De laatste Pikmin stamt alweer uit 2004 en verscheen toen op de GameCube. Vijf jaar later werden de eerste twee Pikmin-games opnieuw uitgebracht voor de Wii. In eerste instantie wilde Nintendo een gloednieuwe Pikmin uitbrengen voor laatstgenoemde console, maar Miyamoto besloot om hem uit te stellen naar de Wii U. Volgens hem zou de franchise veel beter tot zijn recht komen in HD.

De nieuwe Super Mario Bros. voor de Wii U, die dus ook op de beurs te zien zal zijn, is gebaseerd op de E3-tech demo van vorig jaar, Super Mario Mii. In die demo speelde je met vier man en één tablet-controller. Je zat bekende Mario-karakters achterna op een speelveld en de controller gaf een overzicht van het terrein, waardoor één speler een groot voordeel had over de anderen.

De E3 vindt plaats vanaf 5 tot 7 juni in Los Angeles. Uiteraard zal GamersNET aanwezig zijn om verslag te doen.

  1.   
    Superwasbeer's avatar

    Hèhè eindelijk! Kon niet lang genoeg op zich wachten, jezus.