GN Poll: Wat is jouw favoriete Far Cry-game?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 30 januari, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Toen concludeerden we dat de winkels tegenwoordig vol liggen met games die een online multiplayer bevatten. Het is de gewoonste zaak van de wereld geworden om ’s avonds nog even een potje Call of Duty of Battlefield te spelen tegen een onbekende in China of Australië. Wij waren benieuwd of jij het type gamer bent dat hier met volle teugen van geniet, of dat je nog steeds liever de singleplayer-modus speelt. Uit de uitslag van onze poll is gebleken dat jullie over het algemeen een game het liefst in je eentje spelen. Slechts één derde van de stemmers gaf aan meer van multiplayer te genieten. Een greep uit jullie reacties:

rix12:

Singleplayer is voor mij toch echt een goudstaaf, bij tripple A spellen gaat de singleplayer meestal erg diep, ik hou ervan als je met spanning op je kamer gezellig kunt gamen, spellen met een goed verhaal zoals Mass effect, God of War, en Castlevania zijn dan ook echte bloedstollers er zijn twists en turns in de story mode en dat spreekt mij juist heel erg aan, een multiplayer is om het zo maar even te zeggen “oke” maar dat is mijn mening, ik hou er niet zo van om maar wat objectives uit te voeren zonder enig verhaal.
Juist vind ik het verhaal en de diepgang van het verhaal erg belangrijk, een spel zonder goed verhaal is dan ook echt een slechte titel, want ja wie koopt er nu een spel dat geen verhaal heeft? (ik niet tenminste)

Ik vind een boek dan ook te vergelijken met een spel, neem een boek vol met actie en plots, denk dat eens om in een game en je hebt een blockbuster game, de story telling van een boek en de diepgang van de actie en gameplay van een goede tripple A game. laten we eerlijk zijn wie wilt dat nou niet?

megasega:
Eigenlijks kan ik hier ook moeiijk tussen kiezen. Hoewel ik multi-player gameplay geweldig vind en dagelijks speel (oa : BF3, GRID, UMK3, Risk Factions), geniet ik toch het meest van een geweldige single-player game…gelet op uiterlijk en verhaalijn en speelbaarheid zoals de soepel en snelheid van de besturingen en beeld. Tot nu toe heb ik het meest genoten van Alan Wake. Heb nu Bond, James – Golden eye – gekocht puur voor de single-player mode. Maar als ik móest kiezen tussen die twee, dan moest het toch zijn: multi-player dat is echt iets van deze tijd en is een super uitvinding, bijna nét zo goed als toen, de uitvinding van de Atari 2600!
Xboxfan:
Tja… Als de singleplayer kort en de multiplayer leuk is ga ik natuurlijk voor de multiplayer. Wel speel ik van bijna al mijn spellen wel de singleplayer uit. Natuurlijk zijn er ook nog spellen als: Deus EX: Human Revolution en Skyrim die alleen maar een singleplayer mode hebben. Niet dat ik dat erg vind, want deze twee titels zijn allebei toppertjes! Daarom denk ik dat ik maar voor singleplayer ga…
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
De week is het Far Cry week op GamersNET en vanaf morgen zullen jullie precies zien waarom dat zo is. Om daar op deze maandag toch een voorschot op te nemen hebben wij vandaag een poll, volledig in Far Cry stijl!

Wat is jouw favoriete Far Cry-game?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    JonsoN's avatar

    De eerste Far Cry natuurlijk!
    Far cry was iets verfrissends, jungle setting, gaan en staan waar je maar wilt, uber graphics voor die tijd, wat wil je nog meer! Ja, dat is iets waar Crytek groot om is geworden, vernieuwing, vooral op grafisch vlak.

    Ik heb erg genoten van hun games, en dat begon allemaal met de allereerste Far Cry.

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Hmmm. Dit is een moeilijke. Ik heb alleen Far Cry 2 namelijk gespeeld, dus dan zou dat automatisch mijn favoriete worden, nietwaar? Alleen vond ik Far Cry 2 persoonlijk erg saai/slecht, (Behalve dan het maps maken natuurlijk 🙄 ) waardoor ik maar voor: ‘Ik heb nog nooit een Far Cry game gespeeld’ ga.

  3.   
    cool ice's avatar

    ik heb er nog nooit een gespeeld. wel overwogen om far cry 2 te kopen, lijkt me een erg leuk spel, maar er schijnen ook wat vervelende dingen in te zitten. en er zijn zat nieuwe games die ik nog wil kopen, dus vandaar dat ik die links laat liggen. maar de aanstormende far cry 3 ben ik zeker van plan te kopen.

  4.   
    mmx's avatar

    De eerste FRACRY natuurlijk de tweede was ik na een half uur spuugzat .Hopelijk word deeltje 3 beter dan deel twee .

  5.   
    twoakrm's avatar

    mag ik zeggen deel 1 en 2

  6.   
    Hitman047's avatar

    “Did i ever tell you the definition of ‘Insanity’ ?”

    De trailer die we tijdens de E3 2011 te zien kregen geeft mijn antwoord op de poll. Die ene trailer heeft er voor gezorgd dat Far Cry 3, nu al, mijn favoriete deel uit de Franchise is. Met die ene quote van Vaas wordt alvast de toon gezet voor een ijzersterke verhaallijn, iets waar het in de eerste 2 delen nog aan schortte. Het korte stukje gameplay wat daarop volgde liet alles zien waar deel 1 en 2 voor stonden, maar dan beter. Alleen ernaar kijken voelde al goed.

    Ik kan dan ook niet wachten om deze game in mijn handen te hebben of i.i.g. om er op korte termijn meer van te horen en te zien, deze week, tijdens de Far Cry week op Gamersnet, of aanstaande donderdag, als de nieuwe trailer online gaat! 😉

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Xboxfan schreef, "Hmmm. Dit is een moeilijke. Ik heb alleen Far Cry 2 namelijk gespeeld, dus dan zou dat automatisch mijn favoriete worden, nietwaar? Alleen vond ik Far Cry 2 persoonlijk erg saai/slecht, (Behalve dan het maps maken natuurlijk 🙄 ) waardoor ik maar voor: ‘Ik heb nog nooit een Far Cry game gespeeld’ ga."

    Precies het zelfde verhaal bij mij.
    Maar als ik zo zie wat Far Cry 3 te bieden heeft worden alle min punten weg geblazen die Far Cry 2 had.
    Dus bij deze ga ik buiten de doos-denken en kies ik voor Far Cry 3. 😆

  8.   
    timishier's avatar

    farcry 1 by far al ligt de moeilijkheidsgraad through the roof vergeleken met het gemiddelde spel van tegenwoordig 😀

  9.   
    nanathan's avatar

    Farcry 2 waar je alles mooi in de fik kon steken :p
    De multiplayer was wel niet zo goed maar het map maken was echt fun.

    Goeie singleplayer trouwens

  10.   
    grassyfuzz's avatar

    Ik hou niet echt van far cry. Ik heb alleen de 2 ff gespeelt.

  11.   
    Carcass's avatar

    Hoewel far cry 2 erg mooi was en ik me er aardig wat uurtjes mee vermaakt heb, was far cry voor zijn tijd erg mooi en vernieuwend.

    Als deel 3 de grafische lijn van deel 2 doorzet gemixed met de gameplay van 1 dan komt dat dik voor elkaar 🙂

  12.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    waarom is er geen optie zoals:

    Vind de Far Cry franchise slecht, ik heb deel 1 en 2 gespeeld en vond er beide niks aan dus…. ik heb geen favoriet maar heb wel een x far cry gespeeld