Microsoft: Xbox 720 komt niet in 2012; geen aankondiging op E3

De laatste maanden gaan er ontzettend veel geruchten over de aankondiging en lancering van de opvolger van de Xbox 360, die voor het gemak Xbox 720 wordt genoemd, maar tot op heden had Microsoft geen enkel gerucht bevestigd. Eén van de hardnekkigste geruchten was dat de Xbox 720 tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd zou worden en misschien zelfs rond de kerst uit zou komen, om zo direct de concurrentie aan te gaan met de Nintendo Wii U.

Vandaag heeft Cedrick Delmax, marketing director van Microsoft Frankrijk een interview gegeven met Lepoint.fr en daarin zei hij dat de Xbox 720 zeker niet zal worden aangekondigd tijdens de aankomende E3.

We’re in an industry that talks a lot, that likes to tell stories. I am not convinced things will happen this year. Xbox 360′s cycle is not at all finished. The proof is that we don’t see the logic in cutting the price this year. E3 is still premature. What’s certain is that there’ll be nothing new in 2012.
Volgens de man zal Microsoft geen overhaaste acties ondernemen om de strijd aan te gaan met Nintendo’s Wii U, die eind 2012 in de schappen zal liggen. De nieuwe Xbox laat dus nog even op zich wachten.
We’re not here to counter Nintendo and they’re not here to fight the other manufacturers. Nintendo has put itself in a different cycle, they’re advancing at their own pace.
Eerder vandaag zei Sony al dat de fabrikant ‘waarschijnlijk’ de laatste is om een nieuwe console te onthullen. Van Nintendo wordt verwacht dat het bedrijf haar Wii U opnieuw aankondigt tijdens de aankomende E3, om de consument zo warm te maken voor een lancering voor de kerst van 2012.

  1.   
    Neolite's avatar

    In tegenstelling tot Microsoft en Sony moet Nintendo wel met een nieuwe console komen. Aangezien Nintendo eigenlijk al geruime tijd geen directe concurrent meer is voor Microsoft en Sony, is er geen behoefte om nu al met een nieuwe console te komen.

    Aan de andere kant is het wel te verwachten dat er een aankondiging te verwachten is voor het einde van het fiscale jaar van 2013. Dit omdat ik Microsoft wel zo arrogant zie om haar nieuwe console tijdens het eigen Microsoft feestje aan te kondigen. Sony zal dan waarschijnlijk gewoon bij de volgende E3 de aankondiging doen, als reactie op haar directe concurrent, zoals ze ook al aangaven.

    Eigenlijk valt de uitspraak van deze directeur helemaal niet serieus te nemen. Microsoft zal bijna direct een aankondiging doen als Sony met een nieuwe console komt. Als er niets speciaals in de markt gebeurt zal het vast wel waar zijn. Echter weet je niet of dit gewoon een ontkenning is van de waarheid.

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Tja, ik hoop in ieder geval niet dat ze al de console in 2012 gaan aankondigen aangezien ik nog meer dan genoeg plezier beleef met de Xbox 360. Maar het zou natuurlijk makkelijk kunnen zijn dat ze het gaan ontkennen en het vervolgens toch bevestigen met alsnog een aankondiging te geven. Volgens mij is dit namelijk wel eens vaker gedaan.

  3.   
    tijn80's avatar

    Sony heeft in een soortgelijk interview met Le Point hetzelfde gezegd. Ze verwachten zelfs na de Xbox 720 pas met een PS4 te komen.

  4.   
    FishHookz's avatar

    Mij maakt het niet zo uit wanneer hij uitkomt :3 Ik heb nog genoeg plezier aan mijn 360 en dat kan ik nog wel een tijdje volhouden 😉

  5.   
    GamerJaime's avatar

    Beter,heb daar nu toch geen geld voor.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dacht ik ook wel dat ook Microsoft er nog niet mee kwam.

  7.   
    ShadyXL's avatar

    Ik vind het niet zo erg, maar ik hoop wel dat er een nieuwe Next Gen console in 2013 uitkomt, want er zijn al aardig veel games die het uiterste uit de consoles halen. Dat de consoles nog 1 jaar mee kunnen kan ik best begrijpen, maar als er geen nieuwe console uitkomt in (mid/eind) 2013, dan kunnen we verwachten dat veel games niet het uiterste uit PC games gaan halen, omdat ze anders echt grote veranderingen maken voor de port naar X360/PS3. (wat ook veel tijd en geld gaat kosten)

  8.   
    PaNNa's avatar

    Ik had ook al zo mijn gedacht…

  9.   
    Sem_The_Man's avatar

    Nintendo is absoluut geen concurrent voor Microsoft, en ik zit nog wel ff goed met me XBox 360, anders moet ik weer een nieuwe kopen en dat is duur en daar heb ik geen zin in.