Rebellion: gamers zijn klaar voor een terugkeer naar Tweede Wereldoorlog

Velen vinden dat er al voldoende Tweede Wereldoorlog-shooters op de markt zijn, maar volgens Rebellion, de ontwikkelaar van Alien vs. Predator, is het genre weer rijp voor een comeback. De laatste jaren vond er een verschuiving plaats in het shooter-genre: tot zo’n vier jaar geleden speelde praktisch elke FPS zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds Call of Duty 4: Modern Warfare zijn games gesitueerd in moderne oorlogsgebieden als Irak en Afghanistan. Het gemakkelijke aan een WO II-game was uiteraard dat een ontwikkelaar nauwelijks een verhaal hoefde te bedenken: het waren altijd de geallieerden tegen de nazi’s. En dat viel goed in de smaak van de consument.

In een interview met GamerZines zegt Rebellion-medewerker Steve Hart dat de hedendaagse settings van Battlefield 3 en Modern Warfare 3 ontzettend saai worden en dat de markt klaar is voor een terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog. Als voorbeeld haalde hij Red Orchestra 2 aan, een onlangs verschenen game die zich wรฉl afspeelt in WO II.

You’ve seen the extra press the likes of Red Orchestra 2 have gotten because all of a sudden WWII is a breath of fresh air whereas modern conflicts perhaps aren’t.
Volgens Hart vond de verschuiving plaats omdat ontwikkelaars genoeg recht aan het genre hadden gedaan en iets anders wilden doen.
I wouldn’t say developers moved on, instead they gave it the respect it needed and said ‘Right, we’ve done that to death, let’s go look at something else.
De man sprak met GamerZines omdat Rebellion op dit moment bezig is met Sniper Elite V2, een game die zich – je raadt het al – afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. De titel is een vervolg op het goed ontvangen Sniper Elite uit 2005, een shooter waarin zwaartekracht en wind er echt toe deden voor een dodelijke schot.
It just so happens that our timing for a World War II game is better than others out there, and gamers are ready for that now. Even better for us is that we’re coming out before perhaps another Call of Duty set during World War II, as I’m sure we’ll be seeing another one of those at some point.

 1.   
  JonsoN's avatar

  Ik ben het met de man eens, die ehedendaagse shooters worden ontiegelijk saai in mijn ogen (ik heb niks met CoD en BF).
  Maar, toch mogen ze om mij wel iets met WO1 doen, nog nooit gedaan, en die oorlog word naar mijn mening teveel op de achtergrond gezet.

 2.   
  DanielBos's avatar

  Kom maar op met die WW2 games. Ik zit er in ieder geval weer op te wachten. Veel te veel moderne shooters tegenwoordig!

 3.   
  I Juggy I's avatar

  je moet er van houden maar ik heb een voorkeur op science-fiction of toekomst shooters (zoals Halo of modern warfare

 4.   
  ms13694's avatar

  JonsoN schreef, "Ik ben het met de man eens, die ehedendaagse shooters worden ontiegelijk saai in mijn ogen (ik heb niks met CoD en BF).
  Maar, toch mogen ze om mij wel iets met WO1 doen, nog nooit gedaan, en die oorlog word naar mijn mening teveel op de achtergrond gezet."

  Idd, al lijkt het me wel moeilijk om het in WO1 te doen omdat je dan een beetje tegenover elkaar zit in loopgraven

 5.   
  Gajes859's avatar

  Mee eens, beter dan zombies schieten. Maar dan meer open wereld. Soort GTA in WO II. Je eigen agenda tussen de veldslagen en af en toe meedoen.

  ๐Ÿ™„

 6.   
  mmx's avatar

  Ik ben het helemaal eens met die gast van rebellion die moderne oorlogen zit echt geen fun in maar laten ze dan wel optioneel maken dat je kan kiezen voor de geallieerde of de duitsers dat zou ik leuk vinden ook de bad guy spelen is weer wat anders !

 7.   
  tijn80's avatar

  ms13694″][quote=”JonsoN schreef, "Ik ben het met de man eens, die ehedendaagse shooters worden ontiegelijk saai in mijn ogen (ik heb niks met CoD en BF).
  Maar, toch mogen ze om mij wel iets met WO1 doen, nog nooit gedaan, en die oorlog word naar mijn mening teveel op de achtergrond gezet."

  Idd, al lijkt het me wel moeilijk om het in WO1 te doen omdat je dan een beetje tegenover elkaar zit in loopgraven[/quote]
  Er zijn genoeg andere oorlogen om op te baseren: Korea, Vietnam, Noord-Ierland.
  En anders guerrilla-oorlogen in z-Amerika ofzo… Helaas genoeg om uit te kiezen.

 8.   
  Ken2BE's avatar

  tijn80″]

  ”ms13694″ schreef, "[quote=”JonsoN schreef, ".."

  Idd, al lijkt het me wel moeilijk om het in WO1 te doen omdat je dan een beetje tegenover elkaar zit in loopgraven"

  Er zijn genoeg andere oorlogen om op te baseren: Korea, Vietnam, Noord-Ierland.
  En anders guerrilla-oorlogen in z-Amerika ofzo… Helaas genoeg om uit te kiezen.[/quote]
  Ik wil ook eens een WO1 game. ๐Ÿ™

 9.   
  Lazar93's avatar

  Ken2BE schreef, "

  ”tijn80″ schreef, "[quote=”ms13694″].."

  Er zijn genoeg andere oorlogen om op te baseren: Korea, Vietnam, Noord-Ierland.
  En anders guerrilla-oorlogen in z-Amerika ofzo… Helaas genoeg om uit te kiezen."

  Ik wil ook eens een WO1 game. ๐Ÿ™ [/quote]
  wat vinden jullie zo spannend aan WOI ? het waren loopgraven tegenover elkaar eerst rent de ene kant ze graf in dan de ander? dan heb je 1 deel dat word vergast, lijkt mij dat daar moeilijk een spel van gemaakt gaat worden

 10.   
  xHouse's avatar

  Wel het is hoe je het beziet.

  De “moderne oorlog” games zijn leuk, en het heeft een groot publiek en dat begrijp ik wel.
  De WW II games zijn ook leuk maar het is steeds hetzelfde, vrij logisch maar ik heb zelden een FPS gespeeld dat zich afspeelde in Afrika en er zijn nauwelijks campaigns waar je als Nazi-Duitsland kan spelen, wat ik persoonlijk jammer vind.

  Ik hou van beide settings maar ik mis een enorm gebrek aan games die zich voordoen tijdens het Vietnam conflict.
  De Black ops speelde zich er een deeltje in voor maar was, zoals elke huidige COD, ver van realisme.
  ja het is onmogelijk om een goede realistische FPS te maken maar bij mijn weten hebben de VC en NVA niet echt gebruik gemaakt van vlammerwerpers en noobtubes op hun AK’s…
  Conflict: Vietnam is daar in tegen wel een pak beter, laat vaak zien hoe het ginder wel aan toe ging, brede keuze wapens e.d.

  Maar het liefst van alles wil ik een awesome FPS dat met iets totaal nieuws komt, maar vandaag de dag zijn er nog maar weinig nieuwe IP’s.. ๐Ÿ™

 11.   
  BobbyRex's avatar

  Hell YA! WooHOE!! knal die krauts door deine KOP ๐Ÿ˜•

 12.   
  firehopper211's avatar

  Wordt weer tijd voor iets anders. ๐Ÿ™„

 13.   
  twoakrm's avatar

  tw2 man alweer was blij dat die afgelopen was

 14.   
  LegendJordy's avatar

  ja vind ik ook maar dan wel echt een hele goede en geen CoD of battlefield nee gewoon iets super vets gewoon super mappen super singleplayer lange multiplayer wel voertuigen gewoon echt echt echt!
  maar die wapens ook prachtig ๐Ÿ˜€

 15.   
  Hillianii's avatar

  Ik heb egt geen zin in die oude wapens typ’s

 16.   
  FishHookz's avatar

  Er moet inderdaad een nieuwe goede en frisse tweede wereldoorlog shooter komen ๐Ÿ˜ฎ Maar dan ook echt met een heel andere game ervaring dan World at War of Brothers in Arms ๐Ÿ˜‰

 17.   
  Bones's avatar

  Voor mij hoeft het niet.
  Ik zit meer te wachten op Killzone4 dan voor de zoveelste keer de stranden van Normandiรซ op te rennen of de Ardennen weer eens te veroveren. (en ik maak zelf uit waar ik wel of niet klaar voor ben ๐Ÿ˜› )

 18.   
  JonsoN's avatar

  @ laatste 5 reacties (behalve senza)….
  Seriously..

 19.   
  DeAdSeYe's avatar

  Als jullie geen zin erin hebben, dan kopen jullie het niet. Zijn nog miljoenen mensen wat wel op WW2 zitten te wachten, ik kan ze geen ongelijk geven. Er zijn nauwelijks games wat WW2 goed neerzet, Red Orchestra komt daar nog het korste in de buurt. Echte goede WW2 shooters zijn uit mijn ervaring op 1 hand te tellen.

  Vandaag nog in het nieuws gelezen tot zelfs veel Duitse jongeren nog niet eens Auschwitz kennen, tot ze daar een game overmaken. Laat de jeugd maar eens flink schrikken en zweten, en geef ze een goede geschiedenis les over hoe het vroeger daadwerkelijk ging, vanplaats health generation en een complex binnen rennen en honderde nazis neerschieten….

 20.   
  Bones's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Als jullie geen zin erin hebben, dan kopen jullie het niet. Zijn nog miljoenen mensen wat wel op WW2 zitten te wachten, ik kan ze geen ongelijk geven. Er zijn nauwelijks games wat WW2 goed neerzet, Red Orchestra komt daar nog het korste in de buurt. Echte goede WW2 shooters zijn uit mijn ervaring op 1 hand te tellen.
  Vandaag nog in het nieuws gelezen tot zelfs veel Duitse jongeren nog niet eens Auschwitz kennen, tot ze daar een game overmaken. Laat de jeugd maar eens flink schrikken en zweten, en geef ze een goede geschiedenis les over hoe het vroeger daadwerkelijk ging, vanplaats health generation en een complex binnen rennen en honderde nazis neerschieten…."

  Ik ga dat soort games zeker niet meer kopen “bin there done that” zullen we maar zeggen, ik vind het een uitgemolken periode…..zowel in films als games.
  Ik vond Medal of Honor overigens niet slecht(de serie kent goede en slechte versies), zeker European Assault heb ik me goed mee vermaakt (PS2).

  Ik denk niet dat die Duitse jongeren iets gaan opsteken van de vernietigingskampen door een shooter te spelen, onderwijs en een bezoek aan dit soort voormalige vernietigingskampen zal meer indruk maken is mijn overtuiging.

 21.   
  DeAdSeYe's avatar

  Bones schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Als jullie geen zin erin hebben, dan kopen jullie het niet. Zijn nog miljoenen mensen wat wel op WW2 zitten te wachten, ik kan ze geen ongelijk geven. Er zijn nauwelijks games wat WW2 goed neerzet, Red Orchestra komt daar nog het korste in de buurt. Echte goede WW2 shooters zijn uit mijn ervaring op 1 hand te tellen.
  Vandaag nog in het nieuws gelezen tot zelfs veel Duitse jongeren nog niet eens Auschwitz kennen, tot ze daar een game overmaken. Laat de jeugd maar eens flink schrikken en zweten, en geef ze een goede geschiedenis les over hoe het vroeger daadwerkelijk ging, vanplaats health generation en een complex binnen rennen en honderde nazis neerschieten…."

  Ik ga dat soort games zeker niet meer kopen “bin there done that” zullen we maar zeggen, ik vind het een uitgemolken periode…..zowel in films als games.
  Ik vond Medal of Honor overigens niet slecht(de serie kent goede en slechte versies), zeker European Assault heb ik me goed mee vermaakt (PS2).
  Ik denk niet dat die Duitse jongeren iets gaan opsteken van de vernietigingskampen door een shooter te spelen, onderwijs en een bezoek aan dit soort voormalige vernietigingskampen zal meer indruk maken is mijn overtuiging.
  "

  Het zou niet verkeert zijn om geschiedenis te geven via een game. ๐Ÿ˜‰