Tegenvallende verkoop Vita baart Sony geen zorgen

Hoewel de launch van de PlayStation Vita in Japan aardig van start ging met ruim 300.000 verkochte handhelds, is die verkoop de afgelopen drie weken geheel ingezakt met een gemiddelde van ruim 40.000 per week. Een flinke tegenslag voor Sony zou men zeggen, maar die verkondigt halsstarrig dat er nog geen vuiltje aan de lucht is.

Volgens het bedrijf zijn namelijk ondanks de lage verkopen wel overal lovende woorden te horen van gebruikers die de kracht van het apparaat bejubelen. John Kollor, verantwoordelijk voor het promoten van de Vita in Amerika, stelt om die reden dan ook dat zodra first en third-party content in de toekomst verschijnt, deze tezamen met sterke launchtitels de ogenschijnlijke tegenslag ruimschoots weg zal werken. En we dan toch van een succes kunnen spreken wanneer de Vita besproken wordt.

In hoeverre we die uitspraak met vertrouwen tegemoet kunnen zien, wordt pas vanaf 22 februari duidelijk. Dan zal de Vita namelijk ook zijn opwachting maken in de Verenigde Staten en Europa.

 1.   
  Gajes859's avatar

  Heel goed Sony. Zou niet goed zijn als je nu al de moed op zou geven. Japan heeft momenteel wel andere dingen aan het hoofd. Laat maar komen, ik ben wel benieuwd.

 2.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Vast…waarom zegt Sony dan dat er veel af hangt van de succes van Vita ๐Ÿ˜• Vooral financieel vanwege de tegenslagen bij SCE. Vita succes? Dan maar geen nieuwe console (PS4), maar cloud om de kosten te drukken wanneer de succes uitblijft. ๐Ÿ˜ฎ

 3.   
  justanothergamer's avatar

  eerst hadden ze het tog over dat het zo’n groot succes zou worden

 4.   
  Neolite's avatar

  Uiteraard zegt Sony dat ze het geen zorgen baart. Want als Sony toegeeft dat ze wel degelijk zorgen hebben, zal de verkoop nog verder inzakken en is het apparaat zeker een flop.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  Japan heeft nu wel andere dingen aan hun hoofd daar zal de verkoop ook langzaam stijgen, Verder zal die hier in europa en amerika wel goed verkopen denk ik ๐Ÿ˜€

 6.   
  Neolite's avatar

  ”Carlos0_0″ schreef, "Japan heeft nu wel andere dingen aan hun hoofd daar zal de verkoop ook langzaam stijgen, Verder zal die hier in europa en amerika wel goed verkopen denk ik ๐Ÿ˜€ "

  Japan had andere dingen aan het hoofd. Het is buiten Japan nog steeds de impressie dat het hele aardbeving gebeuren daadwerkelijk zo’n grote impact heeft gehad. Terwijl het eigenlijk best wel meevalt. Mensen blijven nog steeds gewoon kopen wat ze anders ook kopen.

 7.   
  DGonlag2's avatar

  Neolite schreef, "

  ”Carlos0_0″ schreef, "Japan heeft nu wel andere dingen aan hun hoofd daar zal de verkoop ook langzaam stijgen, Verder zal die hier in europa en amerika wel goed verkopen denk ik ๐Ÿ˜€ "

  Japan had andere dingen aan het hoofd. Het is buiten Japan nog steeds de impressie dat het hele aardbeving gebeuren daadwerkelijk zo’n grote impact heeft gehad. Terwijl het eigenlijk best wel meevalt. Mensen blijven nog steeds gewoon kopen wat ze anders ook kopen."

  Klopt. De spellen zijn gewoon te westers, dus daarom kopen de Japanners niet zoveel Vita’s. En Nintendo met Monster Hunter en al de gebruikelijke Nintendo spellen. Dat scheelt ook wel.