Kaz Hirai: ‘PlayStation gaat weer winst creëren’

PlayStation heeft inmiddels een geschiedenis van bijna zeventien jaar en de brand heeft haar ups en downs gehad qua opbrengsten. Ook momenteel schommelt het, maar volgens Kaz Hirai, baas van Sony Computer Entertainment, gaat het PlayStation-merk Sony weer geld opleveren. Dit is bekendgemaakt op de CES.

..just-launched handheld Vita, will prove pivotal in returning the company to profitability.
Het Japanse bedrijf zal de focus, het produceren van televisies, echter niet wijzigen. Toch zal, als het om PlayStation draait, de PlayStation Vita het moeten gaan doen om nieuw geld in het laatje te brengen. Na een matige start van slechts een half miljoen verkochte exemplaren in Japan, hét land waar Japanse producten juist ontzettend verkopen, moet de Vita uitblinken in Europa en Amerika.
The television is the home. We want to sustain the television as the center of the home.
De PlayStation Vita verschijnt in deze contreien rond 22 februari en Sony hoopt op een tweede kans die wat beter zal verlopen.

  1.   
    Sub-Zeuro's avatar

    PS Valuta 😆 Wat nou als de Vita (Sony’s gouden penis) verkoopsales nou enorm gaan tegenvallen? Gaat PS divisie dan stoppen met consoles maken? Wat hangt er van af dan…veel geluk SONY.