Modern Warfare 3 verkoopt in UK minder exemplaren dan Black Ops vorig jaar

Vandaag zijn statistieken gepubliceerd waaruit blijkt dat Call of Duty: Modern Warfare 3 rond de launch in 2011 minder vaak is verkocht dan zijn voorganger Black Ops in 2010. Deze cijfers gelden voor het Verenigd Koninkrijk. De nieuwste telg in de immens populaire serie kwam uit op 8 november 2011, één dag eerder dan Black Ops het jaar daarvoor. Toch heeft die ene dag voorsprong er niet voor gezorgd dat Modern Warfare 3 beter verkocht. Sterker nog, Black Ops ging in praktisch dezelfde periode 3.266.298 keer over de toonbank. Modern Warfare 3 ‘slechts’ 2.814.609 maal.

Ook heeft Modern Warfare 3 de slag om de felbegeerde titel ‘grootste entertainment-release’ in 2011 verloren. De game moest Adele’s album 21 voor zich dulden. In 2009 en 2010 stonden respectievelijk Modern Warfare 2 en Black Ops fier op nummer één. Adele verkocht bijna vier miljoen exemplaren van haar lovend gerecenseerde album en staat dus ver boven Modern Warfare 3. Hierbij moet wel bedacht worden dat 21 in januari uitkwam en dus een veel langere tijd in de schappen heeft gelegen dan de shooter.

Modern Warfare 3 was niet de enige game die het slechter deed dan zijn voorganger. Van FIFA 11 werden in 2010 2.390.231 kopieën verkocht, terwijl FIFA 12 2.193.302 maal over de toonbank is gegaan. Hieronder staat de volledige top 40 van grootste entertainment-releases in 2011 in Groot-Britannië. Een belangrijke voetnoot hierbij is het feit dat digitale kopieën van albums wel zijn meegenomen in de lijst, digitale kopieën van games niet. Hoe hoog zou Angry Birds dan wel niet hebben gestaan?

  1.   
    FishHookz's avatar

    Kan hea 🙄 Misschien omdat de mensen verandering kwa tijd wilde hebben en aangezien er al 2 delen van MW zijn en geen een was van Vietnam/Koude oorlog 😆

  2.   
    toqeer's avatar

    ja niet gek he als telkens over een jaar volgende cod komt 🙄

  3.   
    Dude…'s avatar

    Dit zijn alleen cijfers uit de UK mensen in het totaal heeft mw3 meer verkocht!!! 🙂

  4.   
    daan147's avatar

    Dude… schreef, "Dit zijn alleen cijfers uit de UK mensen in het totaal heeft mw3 meer verkocht!!! 🙂 "

    Jammer genoeg wel ja… 🙁

  5.   
    sjaanbanaan's avatar

    Dude… schreef, "Dit zijn alleen cijfers uit de UK mensen in het totaal heeft mw3 meer verkocht!!! 🙂 "

    ehh fifa doet dat ook en iedereen koopt het ook al is er (bijna) geen verandering.

  6.   
    xX_Speed_Xx's avatar

    Kerstliedjes verkopen ook best goed zo te zien =D… Tja, als de inspiratie op is voor kerstcadeautjes, doen mensen wel een zotte dingen 😀

    oja, cod… whatever, wat zijn we met cijfers?? het is niet dat er een bepaald percentage van hun winst in mijn zak terechtkomt…

  7.   
    Neolite's avatar

    sjaanbanaan schreef, "

    ”Dude…” schreef, "Dit zijn alleen cijfers uit de UK mensen in het totaal heeft mw3 meer verkocht!!! 🙂 "

    ehh fifa doet dat ook en iedereen koopt het ook al is er (bijna) geen verandering."

    Sportgames is een genre wat elk jaar zo veel verandering ondergaat dat men dit wel moet doen. Vanwege transfers en dergelijke. En nee, een patch gaat niet werken, want de clubs/instanties vragen zo veel geld voor de rechten dat men wel jaarlijks een volledig nieuwe game moet uitbrengen.

    In het geval van CoD is er van buitenaf helemaal geen sprake van een jaarlijkse cyclus. Deze is door Activision zelf de wereld in geholpen.

  8.   
    justanothergamer's avatar

    ja ind fifa is hetzelfde als cod het blijft een beetje hetzelfde maar tog koopt iedereen het