Kinect for Windows binnenkort officieel beschikbaar

Kinect is alweer meer dan een jaar voor de Xbox 360 beschikbaar. Voor Microsoft is het apparaat, waarmee je zonder controller voor de TV kan springen, zwingen en zingen, een groot succes geworden. Daarom is het tijd voor de volgende stap. Op Microsoft’s CES 2012 persconferentie is namelijk aangekondigd dat Kinect binnenkort officieel voor Windows beschikbaar zal zijn. In 12 landen is vanaf 1 februari de speciale Kinect for Windows-bundel beschikbaar. De bundel bevat een aangepaste Kinect-camera en de benodigde SDK (Software Development Kit) Nederland valt nog even even buiten de boot, maar hoogstwaarschijnlijk zal het niet lang duren voordat ook wij op onze PC met Kinect aan de slag kunnen.

Voor hobby projecten is het natuurlijk al een tijdje mogelijk om Kinect op de PC te gebruiken. Zo zijn er op internet veel boeiende projecten te vinden waar het stukje hardware op slimme manieren wordt gebruikt. Microsoft zelf noemt dit al het ‘Kinect effect’. Van gebruik in de de operatiekamer tot thuis met bewegingen Dubstep maken. Een officiële ondersteuning maakt het echter mogelijk voor ontwikkelaars om de software ontwikkeling naar een hoge niveau te trekken. Zo werkt Microsoft al met meer dan 200 bedrijven samen om Kinect software voor Windows te ontwikkelen. Of Kinect for Windows ook echt op het gebied van games gebruikt gaat worden is nog onduidelijk. Er zijn in ieder geval nog geen aankondingen langs gekomen.

Kinect for Windows gaat rond de €250 kosten, terwijl Kinect voor de Xbox 360 samen met een stapel games voor €150 over de toonbank gaat. Het verschil in prijs legt Microsoft uit door de software ondersteuning die er zal zijn en ondersteunt de Windows-versie van de camera ook de speciale ‘Near Mode’. Hierdoor kan Kinect objecten al van een afstand van 50cm goed zien.

We houden in de gaten wanneer Kinect for Windows naar Nederland komt en wat de slimme ontwikkelaars die op deze aardkloot rondlopen gaan ontwikkelen.

  1.   
    Relief's avatar

    Ik denk dat straks met Win8 je kinect kunt gebruiken om te navigeren.

  2.   
    Koen's avatar

    De prijs deed me schrikken. Toch maar niet dus 🙁

  3.   
    Denniscan's avatar

    krijg je niet al voor dat geld een xbox 360,kineckt en games als bundel?

  4.   
    reflex166's avatar

    250 euro voor de kinect en dan ook nog windows 8 uhhm nee ;P

  5.   
    Flapjack's avatar

    als de xbox goedkoper is waarom koop je zon bundel dan gewoon niet… en als ie in nl komt moet je gewoon een half jaar wachten of een paar maanden en zakt de prijs vanzelf wel.
    EDIT: alleen zie ik mezelf niet echt in mijn slaapkamer dit voor me pc doen… wel leuk initiatief maar ik vind toch dat dit een consolegadget is.. en dan kan microsoft het prijsverschil wel uitleggen maar ik denk niet dat de consument dit wat interesseert. die denkt namelijk oh kan ik goedkoper krijgen dus kopen we xbox pakket 😉

  6.   
    Kolomos's avatar

    250 euro, zo duur is een pakket met xbox en kinect niet eens, dan ben je eigenlijk wel gek als je dat koopt..

  7.   
    lassieman's avatar

    Ik zie het nog wel voor me dat hackers de software hacken zodat het te gebruiken is met de “Xbox Kinect.”

  8.   
    R1chardTM's avatar

    lassieman schreef, "Ik zie het nog wel voor me dat hackers de software hacken zodat het te gebruiken is met de “Xbox Kinect.”"

    De users met de Xbox 360 Kinect kunnen nog een lange tijd gebruik blijven maken van de beta versie van de SDK.

  9.   
    SonyBoy's avatar

    Veel te duur natuurlijk. Voor een console zie ik dit mezelf eigenlijk nog doen, maar nu ook al dat gezwaai voor mijn PC zie ik mezelf dus echt niet doen!

  10.   
    ShadyXL's avatar

    €250? Ik koop het wel over 2 jaar als die €100.

  11.   
    firehopper211's avatar

    Alleen al de techniek is intressant om te gebruiken, Andere Kinect games (behalve Forza 4 en etc.) zijn verder totaal niks. Inmiddels is Kinect voor Xbox 360 al voor 99 euro te krijgen, of dit een tijdelijk prijsverlaging is weet ik niet. Om hem nog in huis te halen is nog maar de vraag of je dat wilt. 🙄

  12.   
    lassieman's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”lassieman” schreef, "Ik zie het nog wel voor me dat hackers de software hacken zodat het te gebruiken is met de “Xbox Kinect.”"

    De users met de Xbox 360 Kinect kunnen nog een lange tijd gebruik blijven maken van de beta versie van de SDK."

    Daar was ik van op de hoogte, maar als er officiële software is, is dat natuurlijk altijd beter qua ondersteuning van 3e partijen etc.

  13.   
    troopermdv's avatar

    Kijk hier zat ik op te wachten !! niet dus…

  14.   
    )GN(-Erik's avatar

    Voor innoverende ontwikkelaars is het wel een leuk apparaat, maar ik heb toch liever gewoon de Wii controllers (wiimote, nunchuck) op windows. 😀