Fast Forward 2012: Monster Hunter Tri G


2012 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. Vele nieuwe games kunnen we weer verwachten en net als vorig jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten waar zij het meeste zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2012 en vandaag kijkt Jonah naar de aankomende Monster Hunter voor de 3DS.

Monster Hunter Tri is met gemak de beste uiting binnen de serie en ongetwijfeld één van de beste Wii-titels aller tijden. Het is overigens de enige game op Nintendo’s platform die ik meer dan honderd uur online heb gespeeld en met immens veel plezier. Het feit dat Monster Hunter Tri naar de 3DS komt, verwarmt dus mijn hart!

Dezelfde ervaring?
Monster Hunter Tri G maakt gebruik van twee analoge sticks om de ervaring van de Wii-uiting te simuleren. Hier ben ik ontzettend blij mee, ondanks de kosten voor de add-on, want anders had de game waarschijnlijk gedateerd aangevoeld. Het blijft nu enkel nog de vraag of de game urenlang te spelen valt op een redelijk krappe handheld.

[SCREENSHOTS]
Niet de ultieme versie…
Capcom schotelt ons geen simpele port voor, integendeel, want we krijgen nieuwe gebieden, monsters en nog veel meer. Daarnaast worden bestaande gebieden opnieuw gebalanceerd en de grotere wezens hebben nieuwe trucjes in huis. We krijgen simpelweg meer content voorgeschoteld, dus je zou al gauw kunnen stellen dat Tri G de ultieme versie wordt, toch?

Dit is wat mij betreft niet het geval, want er zijn geen online multiplayer-mogelijkheden. Dit is op zijn minst gezegd een gigantische teleurstelling, want de online multiplayer maakte Monster Hunter Tri zo bijzonderd verslavend. Logischerwijs kunnen we nog steeds lokaal met anderen spelen, maar het is voor deze fan wel even slikken.

Voorlopige conclusie
Monster Hunter Tri G gaat een zeer verslavende game worden, die ik ongetwijfeld honderden uren zal spelen. Als de ervaring ook maar enigszins in de buurt komt van de Wii-variant, dan hebben we wellicht de beste draagbare variant binnen de reeks te pakken. Het gebrek aan een online multiplayer is voor mij echter een flinke domper, maar daar kan ik me vast overheen zetten.

  1.   
    Zeeha's avatar

    Kijk zelf niet zo uit naar deze game, maar ben er toch wel een beetje benieuwd naar ;). Leuk geschreven!