Robert Downey Jr. en Tim Burton brengen Pinocchio tot leven

Warner Bros. heeft al sinds 2010 plannen voor een verfilming van het beroemde sprookje over de pop die tot leven komt. De mooiste en bekendste versie van het Italiaanse verhaal kennen we natuurlijk van Disney en dateert alweer uit 1940. Roberto Benigni (La Vita è Bella) maakte in 2002 een levensechte film waarin hij zelf de rol van Pinokkio vertolkte. Deze film werd echter een regelrechte flop.

Twee grootheden gaan zich met het verhaal bemoeien. Tim Burton staat uiteraard achter de camera’s terwijl Robert Downey Jr. de rol van Pinokkio’s ‘vader’ Gepetto gaat spelen. Burton heeft met Alice in Wonderland laten zien dat hij dit soort verhalen kan vertellen als de beste. Downey Jr. is een veelzijdig acteur en lijkt een goede keuze als de maker van de houten jongen.

Het enige probleem dat hun medewerking in de weg kan staan zijn de overvolle agenda’s van de twee heren, Warner Bros. wil immers de concurrentie voor blijven. Een ander creatief gezelschap is namelijk bezig om een stop-motion film te maken over Pinokkio. Dit zijn niemand minder dan Guillermo del Toro en de Jim Henson Company. Net als Sneeuwwitje worden we dus verwend met niet één maar twee versies van de beroemde sprookjes. We zijn benieuwd!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren