Wii U krijgt App Store met apps voor de TV en touchscreen controller

Vandaag de dag doet iedereen wel wat met apps. Op je mobiele telefoon, televisie, MP3-speler, tablet, autoradio, wasmachine en boekenlegger, overal vind je boeiden applicaties. Oké we overdrijven ietwat, maar dat apps populair zijn is feit. Dit heeft Nintendo ook door en de aankomende Wii U zal volgens The Daily dan ook een App Store krijgen. Natuurlijk zijn op de DSi en 3DS al een soort App Stores met kleine games te vinden, maar op de nieuwe console moet het verder gaan.

Nintendo zal op de Wii U volwaardige apps gaan ondersteunen. Video content, het weerbericht of een Facebook app er moeten veel mogelijkheden zijn. De kleine programmaatjes kunnen via de Wii U op je TV draaien, maar zijn ook via de touchscreen controller, die op een tablet lijkt, te gebruiken. Hoe we voor deze apps gaan betalen is nog onduidelijk. Door middel van een puntensysteem, de credit card of een andere methode: alle opties staan op het moment nog open. Door dit nieuws mag het in ieder geval wel duidelijk zijn dat Nintendo met de Wii U echt betere internet features wil leveren.

  1.   
    G.I.do's avatar

    yay Nintendo+ beter internet =WIN

  2.   
    Superwasbeer's avatar

    @reactie hierboven

    ik vind t internet op de 3ds ook goed (vooral mario kart 7). Alleen is de browser echt pauper

  3.   
    fdennis's avatar

    Ik vraag me af of dit wel zon succes gaat worden. De console ziet er ontzettend lomp uit en spelen op een tablet die de boel naar je tv stuurt lijkt me niks. Een kameraad van mij was altijd de grootste Nintendo fan maar die kon vanwege zijn handicap al niet skyward sword doen terwijl Zelda 1 van zijn favoriete series is. En met zon tablet gaat het waarschijnlijk ook niet lukken. Ze hebben hiermee toch wel enorme scheit aan mensen met een handicap.

  4.   
    tijn80's avatar

    fdennis schreef, "Ik vraag me af of dit wel zon succes gaat worden. De console ziet er ontzettend lomp uit en spelen op een tablet die de boel naar je tv stuurt lijkt me niks. Een kameraad van mij was altijd de grootste Nintendo fan maar die kon vanwege zijn handicap al niet skyward sword doen terwijl Zelda 1 van zijn favoriete series is. En met zon tablet gaat het waarschijnlijk ook niet lukken. Ze hebben hiermee toch wel enorme scheit aan mensen met een handicap. "

    Het zou inderdaad prettiger zijn geweest wanneer je zou kunnen kiezen tussen motioncontroller en handcontroller, maar dat geld voor alle Wii-spellen.

  5.   
    gerbenkees's avatar

    kan niet wachten!!!!!! 😆 😆 😆 😆

  6.   
    Free Roamer's avatar

    Als het maar gratis apps zijn