GN Poll: Wat is jouw goede voornemen voor 2012?

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijk zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 19 december, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

The Elder Scrolls V: Skyrim was toen net benoemd tot Game of the Year 2011. Een zeer belangrijke prijs die niet zomaar elk spel kan winnen. Er zijn ontzettend veel fans die het roerend eens zijn met de uitslag, maar er zijn ook enkele gamers die vinden dat een ander spel deze prijs verdiende. Wij waren benieuwd in welke categorie jij valt en daarom vroegen we je antwoord te geven op de volgende stelling: Skyrim is terecht Game of the Year geworden. Toen bleek dat er veel Skyrim-fans zijn onder de GamersNET-bezoekers: een overgrote meerderheid van 71% was het met deze stelling eens, terwijl slechts 29% vond dat Skyrim een onterechte winnaar is. Een greep uit jullie reacties:

Hitman047:

TES V: Skyrim is niet de meeste vernieuwende of originele game. Het genre Action-RPG genre bestaat al jaren, en de game bevat maar weinig dingen die nog niet eerder (en beter) gedaan zijn. Het is ook niet de mooiste game. Vooral ik, als pc-gamer, ben beter gewend.
Het is echter wel de grootste, meest gedetaileerde en uitgebreide game die ik heb gespeelt sinds TES IV. De game zuigt je naar binnen. Bij het spelen van Skyrim ben ik niet mezelf: Ik ben een brute Nord van 2 meter 10, die net met een botte bijl een beer heeft gedood. Ik ben een langharige, bebaarde gast die net 3 km. heuvelopwaarts is gerent om vervolgens een draak in de grond te stampen met de kracht van mijn stem alleen. (Fus Ro Dah)

The Elder Scrolls IV: Oblivion trok duizenden, misschien wel miljoenen gamers naar het Action-RPG genre, een genre waar velen van hen daarvoor nog nooit van gehoord hadden, laat staan van de TES franchise zelf. TES V: Skyrim flikt dit kunstje gewoon weer. Er zijn maar bijzonder weinig games die zoiets voor elkaar krijgen. Alleen al om die prestatie is Skyrim voor mij, volledig terecht, Game Of The Year.

See4urSelf:
Laten we zeggen dat het meer dan terecht is dat Bethesda zo’n titel binnensleept. Skyrim is nou eenmaal een titel die zoveel brengt. Denk aan honderden quests, keuzes, een fantastische zandbak en natuurlijk niet te vergeten; 100+ uur per playtrough! Dat zegt qua potentie al heel veel!
Alleen is het een duidelijke console titel. De PC versie bleef achter en heeft nu een achterban aan modders die zaken zoals graphics, hele quest lijnen, vriendelijker interface en dergelijke zelf inbrengt en/of verbeterd. En dat is jammer Bethesda. Ik had liever gezien dat jullie dat zelf voor elkaar hadden.

Long story short: Bethesda je verdient hem! Alleen die kleine dingetjes zorgen er wel voor dat je kop aan kop staat met L.A. Noire… een dikke (nieuwe ip) game die ook zoveel andere technologieën meebrengt.. Dus uiteindelijk blijft het natuurlijk een kwestie van smaak!

gijs8888:
Voor mij niet. Ik heb het 2 uurtjes gespeeld en ik vond het heel vervelend. De hele tijd super ver lopen om ergens te komen. En als ik wordt aangevallen door bijvoorbeeld 3 mannetjes en ik gaa dood, dan respawn ik en zitten die 3 nog steeds achter mij aan. Heel vervelend. Waarschijnlijk doe ik dan iets fout, maar het is sowieso geen spel voor mij. Onterecht dus.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
We zijn (hopelijk) allemaal gezond en wel het jaar 2012 binnengestapt en een nieuw jaar is voor velen een mooie aanleiding om een lijstje met goede voornemens op te stellen. Sommigen willen minder gaan drinken, ander willen zich beter gaan inzetten voor hun werk of school, maar er zijn bijvoorbeeld ook mensen die minder geld uit willen geven. Wij zijn benieuwd wat jouw goede voornemen is op het gebied van videogames en daarom vragen we je antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is jouw goede voornemen voor 2012?

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  fdennis's avatar

  Geen van de bovenstaande. Ik heb geen goeie voornemen in 2012 :p

 2.   
  Steelpartyhat's avatar

  Gamen, gamen en nog meer gamen, ik heb een doel voor ogen en die wil ik gaan halen 👿 😛 .

 3.   
  desxeon's avatar

  Bij mij is het minder gamen en mijn examens halen, en goed presteren op school.

  En dan zie ik wel weer verder maar dan zijn ook al ergens in Juni/Juli!

 4.   
  KSnK's avatar

  Beter plannen en meer sporten!

 5.   
  Koen45's avatar

  Zoals Xhouse al zei, geen voornemens nodig. Ik verander dingen wanneer het moet 🙂

 6.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Als 2012 net zo’n top jaar word als 2011 zal
  minder gamen erg moelijk voor mij gaan worden.
  Dus geen van bovenstaande.
  Om eerlijk te zijn weet ik het helemaal niet 😳

 7.   
  Killafist's avatar

  haha ik ben gwn een jaar niet ingelogd geweest op gn kom ik net pas achter xd terwijl ik elke dag zoon 3 a 4 keer kijk :p

 8.   
  xHouse's avatar

  Geen voornemens, als ik iets wil veranderen dan werk ik er direct aan ipv. te wachten tot het nieuwe jaar.

 9.   
  Tino29's avatar

  doorgaan met roken nou goed 🙂

 10.   
  tijn80's avatar

  Voornemens zijn er om gebroken te worden 🙂