2012 Fast Forward: Deel 2

Vandaag is het tijd voor de wondere kunst van de animatie. En dat nemen we breder dan alleen de films die de laatste tijd met de computer worden gemaakt. Ook de oude kunst van het poppenspelen valt binnen deze Fast Forward… Je voelt het bruggetje waarschijnlijk al aankomen, dus daar gaan we!

The Muppets
Zoals gezegd, je voelde hem waarschijnlijk al aankomen, maar de muppets zijn terug! En wat een meesterlijke campagne hebben we voor deze film te zien gekregen. Geen trailer was veilig voor een parodie door The Muppets. Als de film de trailers weet te overtreffen dan komt het helemaal goed. Verschijnt op 15 februari.

Dr. Seuss’ The Lorax
Wellicht een wat minder bekende titel dan The Muppets, maar echt een film om in de gaten te houden. Een 12 jarig jongetje moet, om de liefde van het meisje van zijn dromen te winnen, het verhaal van het knorrige wezentje The Lorax zien te achterhalen. Eén minpuntje. Heb je Taylor Swift in je cast, is het alleen voor een voice-over… Verschijnt op 11 april.

The Pirates! Band of Misfits
We houden allemaal van piraten, nietwaar? Nou, tijd voor eens een heel ander soort piraten dan Captain Jack. In The Pirates! Band of Misfits besluit een onfortuinlijke bende piraten mee te dingen naar de prijs voor piraat van het jaar. Hoe dat afloopt, zie je vanaf 25 april.

Brave
Natuurlijk mag ook Pixar niet ontbreken in dit overzicht. De Schotse prinses Merida gaat tegen de wil van haar ouders in door haar interesse in boogschieten door te zetten. Daarmee brengt zij echter het koninkrijk van haar vader in gevaar. Verschijnt op 27 juni.

Ice Age 4: Continental Drift
Onze prehistorische vrienden zijn weer terug voor een nieuw avontuur. Er is een continent losgebroken van het vasteland en Manny, Sid en Diego moeten met een ijsschots als boot op onderzoek uit in een nieuwe wereld. Ohja, en een of andere eekhoorn zit achter een eikel aan. Te zien vanaf 4 juli.

Frankenweenie
En ook Tim Burton levert zijn bijdrage aan deze Fast Forward, met een uitgebreidere versie van zijn eigen film uit 1984. De film gaat over de jonge Victor, die probeert met wetenschappelijke experimenten zijn hond Sparky weer tot leven te wekken. Een precieze datum is voor deze film nog niet bekend, maar hij wordt eind van het jaar in Nederland verwacht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren