2012 Fast Forward: Deel 1

In deze eerste Fast Forward duiken we in de films die Warner Bros. volgend jaar in Nederland op de markt gaat brengen. We kiezen hierbij voor deze aanpak, omdat Warner ons enige weken geleden een prachtig overzicht wist te bieden van de grootste titels die zij volgend jaar te bieden hebben. Wie zijn wij dan om daar niet in mee te gaan, en dat ook met jullie te delen? Hieronder dus, de titels van Warner waar wij het meeste naar uit kijken.

The Hobbit: An Unexpected Journey
Om maar meteen lekker te beginnen. Moeten we echt nog uitleggen waarom deze het overzicht gehaald heeft? Nou goed dan. Omdat we nu eindelijk weer terug kunnen naar Midden-aarde. Er komt een einde aan de heimwee! In deze prequel op Lord of the Rings zien we het verhaal van Bilbo, hoe hij op avontuur ging met een stel dwergen en de Ene Ring vond. Staat gepland voor 13 december.

The Dark Knight Rises
Tsja, soms is het helemaal niet zo moeilijk om lijstjes te maken. Het is toch in ieder geval lekker als je een ‘verlanglijstje voor 2012’ met twee van zulke titels kunt beginnen nietwaar? Derde Batman-film onder regie van Christopher Nolan en het vervolg op het alom bewierookte The Dark Knight. Ook na het verslaan van The Joker heeft Batman er zijn handen nog altijd aan vol om Gotham te verdedigen. Te zien vanaf 25 juli.

Prometheus
De terugkeer van Ridley Scott in zijn vertrouwde genre. Zelf gaf hij aan al die jaren gewacht te hebben op de juiste film om weer eens in de sci-fi te stappen, en die heeft hij nu dus gevonden. Een team onderzoekers ontdekt aanwijzingen over de oorsprong van de mensheid en reist af naar de donkerste uithoeken van het universum. Daar moeten ze vechten voor het voortbestaan van de mensheid. Landt op 30 mei in de bios.

Star Wars: Episode I – The Phantom Menace
Als er één film is die geschikt lijkt voor 3D… Dat moet George Lucas ook gedacht hebben, dus komt de hele serie nog een keer in de bioscoop, deze keer met een extra dimensie. Een mooie kans om die episodes waarbij je nooit de kans kreeg toch nog een keer op het grote scherm te zien. Op 9 februari komt de eerste.

Wrath of the Titans
Deel 1, Clash of the Titans, werd niet al te goed ontvangen. Maar voor deze opvolger is beterschap beloofd. Perseus vertrekt op een queeste naar de Onderwereld om Zeus te redden. Zeus is gevangen genomen door zijn broer Hades en zijn verraderlijke zoon Ares. Te zien vanaf 29 maart.

Tot zo ver allemaal titels die waarschijnlijk wel bekend zijn. Maar er verschijnt natuurlijk ook een hoop moois waar je wellicht nog niet zo veel van gehoord hebt, of waarvan je wellicht helemaal niet op de hoogte was. Of misschien ken je ze wel allemaal en is dit een mooi opfrissertje.

The Darkest Hour
Een groep jongeren in Rusland moet vechten om te overleven na de invasie van aliens, die voor het blote oog niet zichtbaar zijn en gebruik maken van onze energievoorraden om ons aan te vallen. Gericht op jong volwassenen, en verwacht op 12 januari.

This Means War
Wanneer twee Special Agents ontdekken dat zij dezelfde vrouw (Reese Witherspoon) daten, leidt dat tot een komisch maar hevig gevecht om het meisje. Met Chris Pine en Tom Hardy. De trailer ziet er in ieder geval goed uit. Dit kon wel eens een lekkere film worden. Verschijnt op 17 februari.

Project X
Van de makers van The Hangover. Een feest dat drie scholieren geven om hun naam te vestigen loopt compleet uit de hand. De gevolgen worden gepresenteerd op een documentaire-achtige manier die doet denken aan The Blair Witch Project. Dit zou The Hangover voor een jongere doelgroep moeten worden. Dat klinkt veelbelovend. Te zien vanaf 1 maart.

Chronicle
Drie jonge vrienden krijgen na een bijzondere ontdekking superkrachten. Dat lijkt in het begin heel leuk, maar al snel blijkt dat niet iedereen even goed met die verantwoordelijkheid om kan gaan en wordt hun vriendschap ernstig op de proef gesteld. De eerste beelden toonden een mooie mix van humor, drama en actie. Een veelbelovende titel. We gaan het zien vanaf 8 maart.

Rock of Ages
Tom Cruise als verwende popster. Duik mee in de wereld van sex, drank, drugs en Rock. Een stevige musical met de lekkerste rockmuziek uit de jaren ’80. Verschijnt op 7 juni.

Jack the Giant Killer
Het bekende sprookje van Sjaak en de bonestaak, maar dan in een heel nieuw jasje. Een jonge boerenzoon leidt een expeditie naar het domein van de giganten om een prinses te redden, en brengt daarmee het oude verbond tussen de mensen en giganten in gevaar. Belooft een spektakelfilm te worden, die op 14 juni verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren